TV: Helsingborg tog historisk trippel

Helsingborg fick sin historiska trippel. Christoffer Andersson låg bakom det mesta när det allsvenska mästarlaget slog Kalmar med 3—1 i cupfinalen.

Tio minuter in i andra halvlek regisserade Christoffer Andersson cupfinalens vackraste anfall. Hans perfekta djupledspassning frispelade Rachid Bouaouzan, som passade vidare till May Mahlangu, som kyligt bredsidade bollen förbi Petter Wastå till 2—1.

3—1 satte mästarregissören själv med tio minuter kvar. Andersson tog hand om straffen efter det att Wastå rivit ner Bouaouzan.

Och som han gjorde det: en perfekt chip, en äkta Panenka-straff.

Supercupen, allsvenskan och cupen: aldrig tidigare har ett svenskt lag vunnit samtliga titlar samma år.

Hemmalaget pressade fram hörna efter hörna i matchinledningen. På sjätte försöket gav det utdelning. Alvaro Santos backade några steg i straffområdet innan han mötte Christoffer Anderssons hörna med pannan till 1—0 i den 25:e minuten.

Thomas Sörum var otroligt nära att utöka ledningen när han mötte ett lågt inlägg från Andersson i slutet av halvleken, men hans avslut gick i undersidan av ribban.

I stället kvitterade Kalmar i den 45:e minuten. Erik Israelsson förvaltade lagets första riktiga målchans när han nickade in Tobias Erikssons högerinlägg.

Men Christoffer Andersson och hans Helsingborg var inte färdiga.