TV: Helsingborg vann enkelt mot jumbon Åtvidaberg

Helsingborg tog en komfortabel seger med 3-0 hemma mot jumbon Åtvidaberg. Mest anmärkningsvärt var 17-årige Jordan Larssons första allsvenska mål i karriären.

Fullträffen kom redan i den andra matchminuten. En Åtvidabergsk dålig rensning gav 17-åringen fri löpväg och friläge mot målvakten. Larsson junior var snabb, tittade upp och slog behärskad bollen via en lätt båge i mål.

- Fantastiskt, sade Jordan om första fullträffen.

Han har tänkt mycket på den, och haft en del samtal med sin mamma om självförtroende.

TT: Inte pappa?
- Nej, jag har snackat om sånt med min mamma och hon har sagt att gå ut och ta för dig på planen. Jag tycker jag har tagit ett steg uppåt jämfört med i fjol.

Det tycker Helsingborgs manager också:

- Som tränare ser jag på på mycket, det är viktigt att orka springa i 90 minuter, och det gjorde han nu och var iskall när han satte målet, sade Henrik Larsson.

Det blev förstås stort jubel från publiken, och målskytten skrattade och lyfte armarna mot skyn och hamnade i högen av firande lagkamrater. Målet kom i hans tionde match i årets allsvenskan. I fjol, då Jordan Larsson kom på sommaren från Högaborg blev det nio matcher, men ingen från start.

Tufft för "Åtvid"
Men inte nog med målet för unge Larsson. Han hade förtroendet att lägga alla frisparkar med sin känsliga vänsterfot. På en sådan satte Helsingborg 2-0 precis före pausvilan. Då var det lagkaptenen Peter Larsson som gick upp och nickade in bollen. Två poäng alltså för Jordan Larsson som fyller 18 år i slutet av juni.

Men tre poäng för HIF som därmed fick ett behagligt avstånd ner till kvalplatsen nu när allsvenskan tar paus. Publiken bjöds inte på något skönspel, men segern och det tyckte 7 886 nog var det viktigaste. Emmanuel Boateng tryckte in 3-0 på övertid.

För Åtvidaberg ser det mörkt ut. Laget skapade ingenting, knappt en hörna och får det förstås tufft att ordna allsvenskat kontrakt på de sjutton matcher som återstår.

Publicerad 2015-06-06 kl 19:15