TV: Helsingborgs styrkebesked - sätter press på Malmö

Helsingborg fortsätter jakten på SM-guld. Det blev seger med 3-1 (1-1) mot Elfsborg i Borås, efter två mål i andra halvlek av Erik Sundin.

Helsingborg visade pigg anfallslusta från start. Elfsborgs svar blev att visa att man minsann inte tänkte kliva undan. Mittbacken Jon Jönsson blev varnad redan i tredje minuten, och inom en halvtimme hade tre elfsborgare fått gula kort.
I elfte minuten kom 1-0 till Helsingborg. May Mahlangu, som började matchen utmärkt, hittade Erik Sundin med en passning mot straffpunkten. Elfsborgs försvar stannade upp. Sundin rundade målvakten, hamnade vid kortlinjen och slog en passning in framför öppet mål - där petade Mahlangu in bollen.

Mathias Florén nickade in en frispark till 1-1 på tilläggstid i första halvlek. Nästa motgång för Helsingborg kom bara några minuter efter paus, när målvakten Pär Hansson tvingades bryta matchen.

Helsingborg hade dock Erik Sundin. Han gjorde både 2-1 och 3-1, båda gångerna efter att ha sprungit sig fri på högerkanten när passningar kom.
Elfsborg spelade utan Anders Svensson, som blev pappa på söndagen. Å andra sidan var två ordinarie mittfältare, Ardian Gashi och Mattias Lindström, avstängda i Helsingborg.