TV: "Henke" målskytt när HIF närmar sig i toppen

En spelsugen Henrik Larsson anförde trupperna när HIF hemmaslog Gefle med 2-0 på Olympia. Larsson gjorde första målet och var inblandad i det mesta.
-Vi är så klart nöjda med resultatet, och att ha hållit nollan två allsvenska matcher i rad, sade Helsingborgstränaren Bo Nilsson efter matchen.

Matchen började dock lite trevande, med mycket meningslöst bolltjongande på mittfältet.

Men HIF:s Rasmus Jönsson visade tidigt att han var på hugget, och det var också han som avfyrade matchens första skott på mål efter drygt fyra minuter.

Helsingborg hade lite svårt att få passningsspelet att fungera och i mitten av första perioden började Gefle rada upp målchanser.
-Det var ett bra försök, men vi var inte tillräckligt skarpa. De var effektivare, kommenterade Gefletränaren Per Olsson.

Och visst hade skåningarna lite tur, inte minst när den dittills osynlige Henrik Larsson mitt under en massiv Geflepress plötsligt gjorde mål på en elegant pass från Ólafur Skúlason. Efter målet var Larsson plötsligt överallt, rev och slet och ville ha boll.

-Det var nog en ganska underhållande match med massa målchanser, mös en påtagligt nöjd Bo Nilsson.

I inledningen av andra halvleken var det i stort sett Helsingborg för hela slanten. Henrik Larsson var arkitekt bakom det mesta och beskedet att serieledande IFK Göteborg låg under med 1-2 mottogs med jubel på Olympia och tycktes sporra helsingborgarna än mer.

När så laget tilldömdes straff drygt 79 minuter in i matchen efter att René Makondele blivit nerdragen var saken klar - Marcus Lantz satte bollen stenhårt till höger och 2-0 var ett faktum och blev också slutresultat.

Varken straffmålsskytten eller tränare Nilsson anser att HIF lidit av det intensiva matchprogrammet, med spel både i Europa league och allsvenskan.
-Vi hade 120 minuter i benen från i torsdags och ändå går vi in och gör en sådan här stabil match. Det tyder på styrka och karaktär i laget, menade Marcus Lantz.