TV: HIF krossade KFF med hela 7-2 på Olympia

Helsingborg krossade Kalmar FF med 7-2 och ser ut att ha prickat formen lagom till den tuffa allsvenska hösten.

Men tvåmålsskytten och nyckelspelaren Alfred Finnbogason kan ha spelat sin sista match för klubben.

Åge Hareide är en krävande tränare.

- Jag är inte nöjd med matchen mot Kalmar, sade han efter sitt lags storseger.

Anfallaren Thomas Sörum kan förstå honom.

- Ja, det kan jag. Det är inte perfekt. Vi har alltid saker att jobba med, men som sagt, sju mål är bra, sade Sörum.

Samarbetet med Alfred Finnbogason, vars avtal med Helsingborg går ut i veckan, funkar allt bättre, tycker Sörum.

- Jag hoppas ju som 10 000 andra att han stannar. Jag hoppas att han och HIF reder ut det och att han förlänger kontraktet. Så klart.

Finnbogason själv försvann från Olympia utan att prata med några journalister. Men först såg han till att inleda målfesten mot Kalmar redan efter två minuter, när han avslutade hemmalagets första anfall med att enkelt nicka in 1-0.

Tio minuter senare visade Thomas Sörum att de tre målen i Champions League-kvalet i veckan gjort honom gott. Inget i norrmannens agerande när han säkert sköt 2-0 skvallrade om att han fram till dess bara gjort ett mål på femton allsvenska matcher.

- Det känns lite bättre nu än det har gjort innan, sade Sörum.

I den 38:e minuten tändes hoppet för Kalmar - som kom från en tung förlust mot schweiziska Young Boys i Europa League-kvalet - när Pär Hansson orsakade en straff som hans målvaktskollega Etrit Berisha dundrade in.

Men Alfred Finnbogason släckte hoppet omgående i anfallet efter med sitt 3-1-mål.

Därefter avslutade ytterbacken Jere Uronen halvleken med ett drömmål från sin vänsterkant. Han tunnlade Emin Nouri, vände bort Henrik Rydström och sköt stenhårt 4-1 i bortre hörnet.

- Det var ett fint mål. Det första för mig, sade Uronen, som efteråt knappt kunde minnas hur han gjorde det.

- Det var mitt första mål med högerfoten på fem år.

I andra halvlek reducerade Papa Alioune Diof efter sex minuter. Men då tryckte Helsingborg på gasen. Finnbogason frispelade Rachid Bouaouzan till 5-2 innan Daniel Nordmark satte en vacker frispark till 6-2 och Álvaro Santos satte punkt för Kalmarkrossen med sitt 7-2-mål.

De allsvenska topplagen gör bäst i att se upp - eller snarare ner. Helsingborg klättrar i tabellen.

Publicerad 2012-08-12 kl 17:00