TV: HIF med kvittering i minut 89 mot Gif Sundsvall - Boysen fixade en poäng för hemmalaget

HELSINGBORG. Linus Hallenius fick spela fotboll på sin gamla hemmaplan Olympia, och inför spridda burop var det han som gjorde 0-1. Helsingborgs IF fick dock in en sen kvittering via David Boysen.

Både Helsingborgs IF och Gif Sundsvall ville gå vidare efter förra omgångens svaga insatser, och när de möttes på torsdagen fick vi se några nya namn från start. HIF tog in Charlie Weberg för att försöka få stabilitet i försvarsspelet och Max Svensson för att hota mer med snabbhet. Gif Sundsvall fick tillbaka Juanjo Ciercoles, och hoppades det skulle förbättra besluten och utförandet med boll.

Det här var till stora delar HIF:s för halvlek. Gif Sundsvall hade svårt att komma ut ur egen planhalva, och när de väl gjorde det så var det oftast via kontringar. HIF:s press- och inläggsspel höll på att ge utdelning flera gånger om, men oftast slutade det med att de inte fick tillräckligt mycket träff på bollen.

Istället kom Gif Sundsvall in i matchen när HIF inte kunde göra mål. De gjorde en formationsförändring, från 4-2-3-1 till 3-4-3, och David Batanero fick flera gånger passningar igenom HIF. Dessutom hade Gif Sundsvall två starka målchanser i början på andra halvlek, men Kalle Joelsson gjorde ett par riktigt starka ingripanden.

Drygt 6100 på Olympia, som hade gett spridda burop åt den forna HIF-spelaren Linus Hallenius, fick vänta till minut 73 innan första målet för kvällen, och det var Hallenius som gjorde mål på en delikat långpassning från Batanero.

HIF hittade tryck igen, bland annat hade David Boysen ett mål som korrekt blev avvinkat för offside. Några minuter senare hamnade bollen i mål igen för Boysen, och den här gången var det regelrätt och med bara två minuter kvar innan 90-minutersstrecket.

Matchen slutade 1-1, och Gif Sundsvalls tröst var att det var första gången på tio försök som de tog poäng mot Helsingborg på bortaplan.

Helsingborgs IF: Joelsson – Holgersson, Granqvist, Weberg, Eriksson – Abubakari, Farnerud (60') – Moro, Jönsson, Svensson (80') – Wanderson (66')

Inhoppare: J.Persson (60'), Boysen (66'), Benyu (80')

Gif Sundsvall: Eskelinen – Tamimi, Moros Gracia, Blomqvist, Konate (81') – Batanero (86'), Ciercoles (78') – Sema, Wilson, Berg – Hallenius

Inhoppare: Ciercoles (78'), Myrestam (81'), Eriksson (86')