Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: HIF sänkte Djurgården - som protesterade mot de tomma läktarna

Matchen skulle spelas inför tomma läktare. Men några djurgårdare hade hyrt skylifts och parkerat utanför Stockholms Stadion.
"Luften är fri", skrev de på en handmålad banderoll.

Budskapet får tolkas som en syrlig passning till svenska fotbollförbundet - efter straffet om böter och folktomt möte med Helsingborg, på grund av turbulensen i det allsvenska kvalet i höstas.

Men det tiotal som trots allt kunde se fajten lär ha hissats ner besvikna efteråt. HIF-talangen Rasmus Jönsson gjorde matchens enda mål redan efter två minuter.

Helsingborg har fått en nästintill perfekt inledning på säsongen. Sex poäng på två matcher och framförallt en prickfri defensiv att glädjas över. I dag fick de en perfekt start när Rasmus Jönsson tryckte in ledningsmålet efter bara två minuter.

- Det är kalas. Vi hade en bra uppladdning innan matchen och började bra, säger Helsingborgs Erik Edman till Canal Plus.

Tyngre för Djurgården, två förluster på lika många matcher - trots stundtals lovande spel.

- Personligen känner jag mig inte stressad. Men det är surt. Ibland förlorar man matcher i början, men det är många omgångar kvar, säger Djurgårdens tränare Lennart Wass till Canal Plus.

- Deras mål kommer tidigt och känns billigt. Vi måste förbättra oss i motståndarnas straffområde, vi måste komma in med mer folk. Helsingborg läser oss lite för lätt.

Helsingborg tog ledningen direkt i matchinledningen. I den andra minuten friställde Erik Edman en omarkerad Rasmus Jönsson med ett inlägg från vänsterkanten och talangen gjorde inget misstag från nära håll - tvivelaktigt försvarsspel av DIF.

När chocken över det tidiga ledningsmålet lagt sig tog sig Djurgården in i matchen. Kennedy Igboananike hotade i djupled men lyckades inte fullt ut. Både Hrvoje Milic och Kebba Ceesay sköt från långt håll, men Pär Hansson i HIF-målet klarade.
I övrigt chansfattigt och svårspelat i första halvlek. Helsingborgs nyförvärv Ardian Gashi fick den sista chansen, men avslutet touchade stolpen och gick ut.

- Slarvigt att vi släpper in ett tidigt mål. Men det känns som att vi kommer igång mer och mer. Det är mycket kamp, sade Djurgårdens Philip Hellquist till Canal Plus i halvtid.

Rivig start av Helsingborg i andra halvlek. Rasmus Jönsson återigen friställd, men hans nick tätt utanför det öppna målet.
Ett tålmodigt Helsingborg stängde ytorna effektivt och hotade med snabba omställningar. Djurgården forcerade i slutet och med några minuter kvar kom deras bästa chans. Perovuo med inlägget till Igboananike som nickade, men Hansson räddade snyggt.

2 min. Erik Edman driver upp bollen på vänsterkanten utan att Djurgården får stopp på honom. Alla Djurgårdare tittar på bollen när Edman hittar en helt omarkerad Rasmus Jönsson som smugit upp vid bortre stolpen. Jönsson kan säkert sätta bollen i mål bakom Vaiho i DIF-målet

Djurgården-Helsingborg 0-1
0-1, 2', Jönsson

Fotbolldirekt.se

Publicerad 2010-03-21 kl 17:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons