TV: Hjelte matchhjälte när Gefle tog sin första seger på tre månader

Det behövdes en med namnet Hjelte för att Gefle äntligen skulle få en matchhjälte.
Mot Kalmar tog jumbon sin första seger sedan sjunde april.

Redan i den sjunde minuten tog hemmalaget ledningen, ett inspel nådde Johan Oremo som med ett avigt och löst skott satte 1-0 till Gefle i den sjunde minuten.

Strax därefter slog Gefle till igen. Simon Skrabb löpte på en djupledsboll, målvakten tvekade lite och petade ut en retur som Johan Bertilsson utnyttjade och kunde sätta 2-0 i näst intill öppet mål.

Målskytten Oremo tvingades byta i första halvlek efter handskada. Efter det reducerade Kalmar via Romario som vinklade in ett välriktat inlägg.

Som inte fick hålla sin ledning till halvtidsvilan. För strax före satte Ismael Silva Lima 2-2 - och tog tillbaka Kalmar i matchen.

Likaläge länge - men med drygt tio minuter kvar nådde ett inlägg inhopparen Jacob Hjelte som språngnickade in 3-2 och blev stor matchhjälte för Gefle. Strax därefter glidtacklade Simon Skrabb in 4-2 och avgjorde definitivt.

Efterlängtad seger för Gefle som tog sin första trepoängare sedan den andra omgången i allsvenskan.

Se Hjeltes 3-2-mål i spelaren ovan.

Gefles startelva: Andersson - Florén, Nadeau, Rauschenberg, Portin - Lantto, Bååth, Nilsson, Bertilsson - Skrabb, Oremo

Kalmars startelva: Söderberg - Nouri, Biskupovic, V. Elm, Agardius - Ingelsson, Silva Lima, R. Elm, Ring - Romario, D. Elm