TV: Höjdpunkter: Se Wanderson och Celik sänka Mjällby

Två mål på matchens första nio minuter. Det blev för mycket för Mjällby. Gais vann med 3—0 och fortsätter sin effektiva offensiv — men jagar fortfarande en ny anfallare.

Mervan Celik gjorde sitt elfte och tolfte mål för säsongen. Wanderson fick in sitt åttonde.

Det fanns lägen för mer. Men trots ett spetsigt anfallsspel, stadigt målskytte och en fjärdeplats vill Gais förstärka framåt. Klubben letar ersättare till Alvaro Santos, som har flyttat till Helsingborg.

- Vi vill hitta en utpräglad målskytt, säger Gais sportchef Mats Persson.

Hundratals mejl

Persson säger att han bara under den senaste veckan fått ett hundratal mejl med olika förslag på spelare.

- Jag får också en massa förslag. Säkert 15-20 mejl per dag, säger Gais tränare Alexander Axén.

Med tanke på att det funkar så bra nu — hur viktigt är det med en ny anfallare?

- Det är viktigt, för det kan hända saker. Nu är Mervan avstängd i nästa match, säger Axén.

Mervan Celik var den som tog knäcken på Mjällby. Efter en och en halv minut rann han igenom. Mattias Asper räddade, men Wanderson satte returen.

I nionde minuten skickade Celik in 2—0 från nära håll på passning från Eric Bassombeng. Och till sist sparkade han även in 3—0, framnickad av Bassombeng.

Mervan Celik, 21, har utvecklats enormt i år. Före säsongen hade han fått ihop fyra mål på 41 allsvenska matcher. I år har gjort tolv från sin position som vänstermittfältare.

- Det är inte dåligt, säger han och ler. Men jag kan inte säga att jag är förvånad. Är man bra så gör man mål även som yttermittfältare.

Kontraktet går ut

Det är osäkert om Gais nya stjärna blir kvar efter säsongen. Kontraktet går ut i år och det pågår inga förhandlingar om en förlängning.

- Vi ska ta det när allsvenskan är slut. Jag sa direkt att jag ville ha det så. Vi får se hur det blir.

Före 3—0-målet hade Mjällby en hygglig period och var inte långt ifrån en reducering. Men Gais kunde också ha gjort fler mål. Wanderson sköt i stolpens insida och Mervan Celik hade ytterligare ett friläge som Asper klarade.

- Gais har ett anfallsspel som bjuder på många variationer. De har egenskaper som gör att de kommer att vara med hela vägen och slåss om en fjärdeplats, säger Mjällbys tränare Peter Swärd.

- Och det hjälpte ju inte oss att vi bjöd på de två första målen. Där var det dåliga värderingar och svaga prestationer från våra spelare.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.