Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Hopplöst för Blåvitt - Norrköping bäddade för MFF:s guld

Nästa

Avbryt
Försök igen

IFK Norrköpings 3—0 på IFK Göteborg dukade upp för en guldfest åt Malmö FF.

De tre poängen var också precis vad Norrköping behövde i kampen om att hanka sig kvar i allsvenskan.

Malmö FF borde skicka in en "dagens ros" till någon av lokaltidningarna i Norrköping och tacka IFK Norrköping för all hjälp den här säsongen. Inte nog med att anfallaren Isaac Kiese Thelin släpptes för en struntsumma i våras, nu ordnade östgötarna också förutsättningarna för guldfixande på Friends och firande i Malmö på söndagskvällen.

Motivation slår klass?

Det händer titt som tätt.

Så mycket klass var det dock inte över Mikael Stahres gäng den här söndagseftermiddagen. Det var svårt att tro att det här var det IFK Göteborg som tagit 21 poäng på de nio senaste matcherna.

Men det var ett helt annat Norrköping än det som fram till säsongens näst sista hemmamatch bara lyckats ta elva poäng sedan VM-uppehållet — och som en följd av det rasat ned till nästjumbo.

Hittade äntligen elvan?

Managern Janne Andersson har klagat över ineffektivitet, slarviga individuella misstag, stolpe-ut i största allmänhet. Kritiken mot honom har gällt laguttagningarna.

Det har hattats än hit och än dit, men den här gången — i den 27:e omgången — hittade han, med en allt skarpare kniv mot strupen, något som liknande en optimal startelva.

Mittfältarna Andreas Johansson och Christopher Nilsson Telo fick ta klivet ned som mittback och vänsterback. Det öppnade för Lars Krogh Gerson från start som central mittfältare.

Vips fick Norrköping defensiv stabilitet (Johansson tog bort skyttekungen Lasse Vibe) och en hungrig tvåvägsspelare på mitten.

Krogh Gerson, landslagsman för Luxemburg, knorrade in 1—0 stolpe-in på en frispark redan efter tre minuter. Han fick en ny chans kort före halvtid. Den gången gick bollen i spelarmuren, men letade sig fram till Alexander Fransson som placerade in 2—0.

Men målet det snackades om levererade Emir Kujovic.

Anfallspartnern Alhaji Kamara lättade fram, Kujovic lade bollen tillrätta med högerfoten innan den sträckta, vänstra vristen tryckte in 3—0 i John Alvbåges högra hörn.

Publicerad 2014-10-06 kl 10:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons