TV: Hysén-effekt direkt - därefter straffmiss

Tobias Hysén-effekt direkt i IFK Göteborg.
Med anfallaren på plan vände Blåvitt 0-2 till 2-2 på två minuter i träningsmatchen mot Midtjylland. Laget vann tillslut mötet med 8-7 efter straffar.
– Det kändes piggt tycker jag, säger Hysén i appen Blåvitt Inifrån.

Så har Tobias Hysén gjort comeback i den blåvita tröjan.

Anfallaren inledde på bänken i torsdagens träningsmatch mot den danska ligatrean Midtjylland, men byttes in med 73 minuter på klockan.

Där och då låg IFK Göteborg under med 2-0.

Båda målen hade kommit redan i den första halvleken. Först genom blott 17-årige Mikael Anderson. Mittfältaren placerade in bollen ur snäv vinkel efter en rörig situation i IFK Göteborgs straffområde. 25 minuter spelat då.

Drygt tio minuter senare fick danskarna straff efter att Paul Onuachu gått omkull i närkamp med Mattias Bjärsmyr. Lagkapten Jakob Poulsen stegade fram och tryckte dit 2-0 intill John Alvbåges vänstra stolpe.

Midtjylland kunde även ha gjort 3-0 innan paus. Patrick Banggaard fick ett jätteläge i slutminuterna, men avslutade utanför.

IFK Göteborg gjorde ett par byten redan i paus och försökte hitta tillbaka in i matchen. Men det var kantigt, osynkat och offensivt skapades knappt något av värde.

Fram tills dess att Tobias Hysén byttes in med 17 minuter kvar ska sägas.

33-åringen han inte vara på plan i många sekunder innan IFK Göteborg reducerade Midtjyllands ledning.

Patrik Karlsson-Lagemyr, inbytt i paus, spelade fram Mads Albæk som dunkade upp bollen i nättaket.

De blåvita var inte dock färdiga där. Bara någon minut senare satte Albæk, som lirade i just Midtjylland 2008-2013, även 2-2. Den här gången från straffpunkten efter att Victor Sköld gått omkull.

Målet blev det sista under matchens ordinarie minuter och tillställningen fick avgöras på straffar.

Där var IFK Göteborg strået vassare - trots att Tobias Hysén brände sitt skott från elva meter.

Avgörande kom i straffomgång sju där John Alvbåge först räddade Bödvar Bödvarsson straff och Haitam Aleesami därefter var säkerheten själv.

– Kul för grabbar. Kul för Mads att få göra två mål mot sitt gamla lag, säger John Alvbåge i appen Blåvitt Inifrån.

– Vi gjorde väl en sådär första halvlek. Men annars var det okej. Jag tycker många killar ändå hade spring i benen. Vi slog ett bra lag.

Tobias Hysén:

– Det viktigaste var att se hur kroppen skulle kännas och det kändes piggt tycker jag.

Midtjylland-IFK Göteborg 2-2 (2-0) 7-8 efter straffar.

Mål: 1-0 (25) Mikael Anderson, 2-0 (36) Jakob Poulsen, straff, 2-1 (73) Mads Albæk, 2-2 (75) Mads Albæk, straff.

Straffar: 1. Paul Onuachu (miss), 2. Tobias Hysén (miss), 3. Mads Döhr Thychosen (mål), 4. Victor Sköld (mål), 5. Marcos Urena (mål), 6. Mattias Bjärsmyr (mål), 7. Daniel Boyer (mål), 8. Sebastian Eriksson (mål), 9. Jakob Poulsen (mål), 10. Martin Smedberg-Dalence (mål), 11. Andre Römer (mål), 12. Adam Johansson (mål), 13. Bödvar Bödvarsson (miss), 14. Haitam Aleesami (mål).

IFK Göteborgs startelva (4-4-2): John Alvbåge - Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Tom Pettersson, Haitam Aleesami - Martin Smedberg-Dalence, Mads Albæk (Lawson Sabah, 82´), Sebastian Eriksson, Sören Rieks (Patrik Karlsson-Lagemyr, 45´) - Prosper Kasim (Victor Sköld, 45´), Gustav Engvall (Tobias Hysén, 74´)

Saknades: Mikael Boman (krasslig), Benjamin Zalo (krasslig), Thomas Rogne (knäskadad)

Publicerad 2016-02-04 kl 15:06