Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Hysén har fått smakstart på säsongen: "Riktig boost"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I IFK Göteborgs förra träningsmatch blev Tobias Hysén noterad för ett hattrick.
Viktigt att få göra mål redan på försäsongen, menar Hysén.
- Förutom det fysiska gäller det att hitta någon slags tajming i löpningar och avslut, säger anfallaren.

Efter två inledande träningsmatcher på hemmaplan i Göteborg är Blåvitt nu i Dubai för att förbereda sig för årets säsong.

- Jag är lite stel och sliten. Vi tränar ju på och har haft dubbelpass i två dagar, i dag är första dagen utan dubbelpass. Förhoppningsvis kommer det släppa lite. Men visst, med flygresa och sedan dubbelpass två dagar i rad så har det varit lite trött på sina håll, säger IFK-anfallaren Tobias Hysén.

I IFK Göteborgs senaste träningsmatch, mot Sandefjord i Prioritet Serneke Arena, stod Hysén för ett hattrick (här kan ni se målen). Viktigt, trots att det vara var en träningsmatch, menar Hysén.

- Ja, det blir en självförtroendeboost om inte annat. Det är alltid kul att göra mål, och det är någonstans det en forward letar efter på försäsongen. Förutom det fysiska gäller det att hitta någon slags tajming i löpningar och avslut, en bra känsla. Så det är bra om man får sätta dit några tidigt.

Målen var väldigt lika, är det något du har tränat på extra?
- Nja, snarare försökt hitta tillbaka till. Det är sådana mål jag har gjort flest av genom åren, att ta väl avvägda löpningar in bakom motståndarnas försvar och försöka vara först på bollarna som dimper in där. Vi har tränat lite mer på det än vad vi gjorde förra året för att få lite mer variation i vårt spel, och just den delen av spelet passar mig ganska bra. Det är väl det jag ska försöka bidra lite mer i år än jag gjorde i fjol.

Se hela intervjun med Hysén i spelaren ovan.

Publicerad 2017-02-06 kl 15:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons