Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Hysén om framtiden: "Gör det som är bäst för klubben"

Allsvenskan

Tobias Hysén avgjorde för Blåvitt mot J-Södra.
Men framtiden för publikfavoriten är oviss.
- Jag gör det som är bäst för klubben, säger han till C More efter matchen.

3:41
Nästa

Avbryt
Försök igen

IFK Göteborg tog tre tunga poäng då man bortabesegrade Jönköpings Södra på Stadsparksvallen under söndagen. Efter att Mikkel Diskerud inlett målskyttet punkterade Tobias Hysén matchen då han sprintade ifrån hemmalagets försvar och rullade in spiken i kistan.

Tobias Hysén är en av flera tongivande spelare i dagens IFK som alla sitter på utgående kontrakt. För 35-årige Hysén finns en option om ytterligare ett år inskrivet i avtalet, men framtiden är i dagsläget oviss.

Vad vill klubben egentligen?
- Ja, den som visste det. Så här är det: Jag gör det som är bäst för klubben. Är det så att de vill att jag kör vidare är det mycket möjligt att det blir så. Jag ska sätta mig ner och prata med Mats och se vad de vill. Vill de att jag ska köra vidare så får jag ta ett snack med familjen och så får vi komma fram till vad som är bäst för Blåvitt. Det är inget konstigt med det, det har varit tanken hela tiden. Det är ingen större brådska, säger han till C More efter matchen.

ANNONS

Hur satsningen kommer att se ut framöver, har det något med ditt beslut att göra?
- Nej, det har det väl egentligen inte. Bestämmer jag mig för att fortsätta så kommer jag att fortsätta oavsett. Sedan är det klart att jag vill att klubben ska ha en tydlig plan för vad som ska hända.

När får ni besked om det?
- Det får vi väl när de bestämt sig antar jag. Men det har varit snack fram och tillbaka, nu ska vi njuta av den här segern i första hand och sedan får de som sitter på besluten ta de besluten som ska fattas. Vi spelare får göra vårt. För mig spelar det ingen roll om Blåvitt ligger i allsvenskan, superettan, toppen, botten, mitten – jag spelar för IFK för att jag tycker att det är underbart att spela för IFK. Det har ingen större betydelse egentligen men sedan är det en jättefördel om vi kan få ett tydligt vägval för att kunna locka till oss de spelarna vi vill ha.

ANNONS

Se hela intervjun med Hysén i spelaren.

Publicerad 2017-07-02 kl 17:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto