TV: IFK Göteborg mosade Elfsborg i toppmötet

Ett turligt ledningsmål visade IFK Göteborg vägen till storseger med 4-0 i den allsvenska toppmatchen mot Elfsborg på ett utsålt Gamla Ullevi.

Hannes Stiller, som värvats från Qviding i sommar, gjorde två av målen.
Tobias Hysén har fått goda råd om rehabiliteringen av sitt krånglande lår från den kände idrottsläkaren Leif Swärd, och spelade från start utan att visa några tecken på dålig rörlighet.

IFK Göteborg hade ett visst övertag i början, men kom av sig när mittfältaren Thomas Olsson byttes ut efter drygt en halvtimme.

Båda lagen visa goda offensiva intentioner, och chanser fanns åt båda håll. Man väntade på ett mål, som kunde ändra förutsättningarna i spelet. Ett mål, alltså. Att det ena laget plötsligt skulle göra två mål på mindre än tre minuter, och sedan ett tredje inom tio minuter från det första - det fanns det absolut inget som tydde på.

Men så blev det. Ett turligt ledningsmål fick IFK Göteborgs offensiv att formligen explodera.

Hjalmar Jonssons frispark i 55:e minuten träffade stolpen, och studsade sedan in via Elfsborgs målvakt Ante Covic.Hannes Stiller ökade på till 2-0 med ett skott som studsade förbi Elfsborgs försvar, sedan Stefan Selakovic valt att lyfta inåt i stället för att avsluta själv.Samme Stiller nickade sedan in 3-0 på en frispark från samme Selakovic.

Elfsborg kunde inte stå emot hemmalaget i de avgörande lägena. Torsdagens match mot Lazio i kvalet till Europa League såg ut att vara mer till belastning än nytta för Boråslaget.

Skytteligaledaren Tobias Hysén avslutade målfesten med en volleykanon ur vänsterläge.