Bänkad i ödesmatchen, men inbytt och matchhjälte till sist.
Shpetim Hasani gav IFK Norrköping tre välbehövliga poäng i bottenstriden.
Nästan 10 000 åskådare kom till gratismatchen på Nya Parken mellan Norrköping och Trelleborg.

Ett lätt ångestladdat möte mellan två lag precis ovanför strecket.

Precis som i vårmötet på Vångavallen vann IFK Norrköping med 2-1, den här gången efter ett segermål av Shpetim Hasani i den 79:e minuten.

-Jag känner en stor lättnad och glädje. Publiken har stöttat oss i varje match och det är kul att ge något tillbaka och samtidigt lämna dem (Trelleborg) bakom oss, sade Hasani.

Började på bänken Hasani, som har startat de flesta matcher den här säsongen, fick börja på bänken den här gången. Han kom in samtidigt som skadade speldirigenten Astrit Ajdarevic gick ut efter 66 minuter - och knappa kvarten senare kopierade han Ajdarevics bedrift från den första halvleken: en behärskad nick i målet efter ett fint inlägg.

-Jag försökte först slå ett inlägg själv, men spelade ut till (David) Wiklander som spelade över till "Florre" (Mathias Florén). Han slog ett perfekt inlägg och jag kom med fart och nickade in den, sade Hasani.

Självklart hade han hellre valt att starta matchen, men han accepterade tränaren Janne Anderssons beslut att börja på bänken.

-Det är Janne som bestämmer, men han sade åt mig att vara förberedd på att hoppa in i andra halvlek.

Haynes nätade för TFF TFF var inte alls ofarligt. Andreas Grahm var ständigt på hugget och Mattias Adelstam hade ett par bra lägen. Det var Adelstam som serverade Kristian Haynes till kvitteringen i den 44:e minuten, och det var samme man som hade ett kanonskott i ribban med tio minuter kvar.

Närmare än så kom inte Trelleborg trots en intensiv press i slutminuterna.

-Det var en tuff och helt jämn match i högt tempo. Nu har vi gjort två bra matcher mot Norrköping utan att få med oss några poäng. Det är tunga poäng att tappa, men jag hoppas att de inte blir avgörande i slutändan, sade Trelleborgs tränare Tom Prahl.