TV: Inbytte Mushekwi frälste Djurgården - avgjorde med nick

Djurgården vann stabilt med 1-0 (0-0) mot Helsingborg på Olympia. Målskytt var Nyasha Mushekwi som byttes in efter en timmes spel. Hans elfte seriemål i år.

Efter en usel första halvlek gjorde HIF-managern Henrik Larsson två byten i pausen. In med förre djurgårdaren Mikael Dahlberg i anfallet och Astrit Ajdarevic på mittfältet. Ut med vänsterkantens Lalawélé Atakora, vars plats Jordan Larsson flyttades till. Det blev genast bättre och Djurgården som ägt planen, haft ett skott i stolpen (Kevin Walker) men inte gjort mål på grund av i övrigt uselt skytte, fick annat att tänka på.  Men Pelle Olssons välorganiserade försvar var svårt att lista sig förbi.

Efter en mållös timme satte Djurgårdens tränare in Nyasha Mushekwi, som till dess gjort hela tio mål i allsvenskan. Han snappade genast upp en boll, sprang sig fri men drog skottet i burgavelns utsida. Strax efter nickade Mushekwi in en hörna och Djurgården tog ledningen, 1-0, mycket välförtjänt med tanke på lagets överlägsenhet före pausen, och stabila grepp om matchen efter den. Det tog alltså Mushekwi drygt fem minuter, och sedan prickade han rätt och satte sitt elfte allsvenska mål.

Totalt hade Djurgården tre skott i trävirket, Walkers före paus och Daniel Berntsens och Haris Radetinacs var sitt efter den.

Före matchen höll tillresta bortasupportrar en minnesstund vid platsen där en Djurgården-supporter misshandlades till döds före den allsvenska premiären förra våren. Måndagkvällens match var den första Djurgården spelade på Olympia sedan den tragiska händelsen.