TV: Inhopparen avgjorde sent för Sundsvall - vann Norrlandsderbyt mot ÖFK

Sundsvall vann Norrlandsderbyt borta mot Östersund.
Stor hjälte blev inbytte David Haro som satte dit 2-1 med en minut kvar av matchen.
- Grymt skön seger, säger Sundsvalls Linus Hallenius till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Både Östersund och Sundsvall har visat fin form efter VM-uppehållet tidigare i somras. Men senast förlorade de bägge. Göteborg blev för svåra för ÖFK medan Sundsvall förlorade mot Häcken.

I kvällens möte mellan lagen skapade inga direkt heta chanser i inledningen men efter 20 minuter skapade Sundsvall två bra chanser. Båda gångerna var det Peter Wilson som höll sig framme. Först nickade han från nära håll men avslutet smet över och några minuter senare sköt han mitt på Aly Keita när han kom fri med ÖFK:s målvakt.

I slutet av halvleken var det istället hemmalaget som tog ledningen. Hosam Aiesh sköt en frispark utanför straffområdet som styrdes via Curtis Edwards in i nät och ledning för hemmalaget i halvtid.

- Jag vill mer, mycket mer. Både för mig och hela laget och jag tycker vi hamnar lite för lågt. De spelar förbi vårt mittfält för enkelt, sa Östersunds Aiesh till C More i halvtid.

- Jag får en assist i alla fall. Jag får nöja mig med det. Det är en touch, men vi leder med 1-0 och nu måste vi gå ut och göra det bättre i andra halvlek.

Sundsvalls Peter Wilson:

- Det är jobbigt. Det är tungt. Jag tycker vi gör en bra första halvlek.

I inledningen på den andra halvleken skapade Sundsvall en del chanser. Linus Hallenius var nära att kvittera men anfallarens avslut från utanför straffområdet gick inte in i nät. Utdelningen skulle dock komma för bortalaget.

Med tio minuter testade David Batanero avslut från distans och avslutet styrdes via Noah Sonko Sundberg och in i nät bakom Keita. Kvitterat i Norrlandsderbyt och med en minut kvar av ordinarie tid kom nästa mål.

Linus Hallenius spelade in bollen framför mål och David Haro stötte in bollen i öppet nät. Haro stod i misstänkt offsideposition när han gjorde målet, som ändå godkändes. I slutet av matchen blev det inga fler farliga chanser utan Sundsvall kunde ta tre poäng mot ÖFK.

Efter matchen var Sundsvalls kapten Hallenius nöjd.

- Det var länge sedan det var så här skönt. Grymt skön seger, säger han till C More.

- Vi gör det bra. Det tar jävligt hårt att släppa in en frispark så sent i första halvlek. Jag tycker vi har bättre chanser i första. Det är två lag som vill spela lite lika och tillåts göra det.

- I andra tycker jag att vi har taktpinnen hela tiden och vi gör det bra.

Östersunds Tom Pettersson:

- Det är svårt. Det känns åt helvete just nu och är svårt att göra någon vidare analys just nu.

- Vi kan så mycket bättre. De är farliga på omställningar och visar de hela matchen.

Östersund: Keita - Mukiibi, Sonko Sundberg, Pettersson, Widgren - Aiesh, Edwards, Amin, Kpozo - Hopcutt, Kroon.

Sundsvall: Eskelinen - Moros Garcia, Björkander, Myrestam - Tamimi, Batanero, Sagra, Olsson - Sema, Hallenius, Wilson.

-
-
Publicerad 2018-08-26 kl 16:52

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.