POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
1v

TV: Irandust ser brist på vinnarglöd i Häcken - öppnar för flytt: "Kan känna att jag behöver ta nästa kliv"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Irandust i spelaren ovan.

DOHA. Daleho Irandust ser en brist på vinnarglöd i Häcken.
Och nu öppnar 21-åringen för en flytt i vinter.
- Jag kan känna att jag behöver ta nästa kliv, säger Irandust till Fotbollskanalen.

Efter fyra mål och sju assist i allsvenskan 2019 är Daleho Irandust för andra året i rad med på herrlandslagets januariturné i Qatar. Till sommar är det dags för EM och även om den offensive mittfältaren förstår att det blir svårt att slå sig in i truppen vill han inte ge upp allt hopp.

- Det är aldrig dumt att hoppas. Jag försöker göra mitt bästa. Sen om det blir i Häcken eller var det nu blir, så kommer jag oavsett göra mitt bästa. Man vet aldrig vad som händer om man gör det superbra. Men jag tar det som det kommer. Jag stressar inte för att komma med i EM-truppen, det är inte så det är, säger Irandust.

Hur den gångna säsongen var för 21-åringen? Själv är han inte nöjd fullt ut.

- Det var en sjua av tio. Det var inte den bästa, men inte en dålig säsong heller. Jag tycker att jag gjorde det bra på planen men det kanske inte blev så många poäng som folk hoppades på.

Vad beror det på?
- Det kanske handlar om att jag inte satte mina chanser eller att andra spelare inte satte sina chanser när jag passade. Jag får väl skapa lite mer. Det är bara att gnugga på och fortsätta.

Irandust, som har kontrakt med Häcken över 2021, kan inte garantera att han är kvar i Häcken när allsvenskan drar igång i vår.

- Det vet jag inte. Kommer det något nu så att jag flyttar utomlands i vinter så blir det så. Blir det i sommar så blir det så. Jag tar det när det kommer.

Mittfältaren vill hålla detaljer om dialogen med Häcken och sin agent för sig själv. Men han kan tänka sig att ta klivet utomlands i det här transferfönstret.

- För det är snabbare bolltempo utomlands. Inte för att allsvenskan är dålig eller så men jag kan känna att jag behöver ta nästa kliv för att utvecklas lite mer och snabbare.

Häcken vann svenska cupen förra året men slutade sexa i allsvenskan och även om laget funnits med i toppen av svensk fotboll de senaste åren så har den riktiga fullträffen uteblivit. Vad som saknas? Irandust har en teori.

- Kanske den här vinnarandan och vinnarglöden i oss. Det blir som mot AIK förra året, det var sju-åtta matcher kvar, vi torskade den matchen på hemmaplan. Lite tråkigt nog fick de en straff och efter det fallerade vi totalt. Jag vet inte varför det är så men det känns som att det varit så varje säsong.

- Vi saknar vinnarglöden lite, avslutar han.

Publicerad 2020-01-07 kl 13:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå