TV: Ishizakis succé fortsätter - Elfsborg rycker i topp

En frispark och en straff gav Elfsborg segern med 2-0 i det allsvenska toppmötet mot Häcken. Stefan Ishizakis tidiga ledningsmål, på frispark, kom att prägla matchen.

Det var en kväll med mycket förväntan. Sol, värme, två topplag i allsvenskan, västsvenskt derby. Skulle Häcken, som första lag i år, ta poäng av serieledande Elfsborg i Borås och ge tabelltoppen mera spänning inför EM-uppehållet?

Men matchen fick en start ingen väntat sig. Efter fem minuter slog Stefan Ishizaki en frispark från vänsterkanten mot Häckens mål. Elfsborgaren såg ut att träffa fel på bollen, som gick lågt och letade sig förbi alla spelare i straffområdet - även Häckens förvånade målvakt Christoffer Källqvist.

Sedan kunde Elfsborg lugnt ägna sig åt att i första hand stänga till för Häckens offensiv, i andra hand kontra snabbt och ofta vasst.

I 80:e minuten fick hemmalaget straffspark, sedan Niklas Hult blivit bryskt stoppad av Häcken-backen Mattias Östberg. Lasse Nilsson placerade straffen säkert vid Källqvists vänstra stolprot.
 Elfsborgs danske målvakt Kevin Stuhr Ellegaard, som skadades på försäsongen, fick göra allsvensk debut, höll nollan och imponerade med flera väl avvägda utrusningar.

Publicerad 2012-05-24 kl 21:09