TV: J-Södra körde över Falkenberg med 5-0

J-Södra gästade på Falkenbergs IP - och körde över hemmalaget. Machen slutade hela 5-0 till Jönköpings Södra.

Före seriestarten tippades båda lagen åka ur av många. Falkenberg har motsvarat förväntningarna medan det har gått bättre för gästerna Jönköpings Södra - som inför matchen kunde skapa ett elvapoängsavstånd till bottenlagen.

Det lyckades J-Södra med - mer än väl.

J-Södra tog ledningen med 1-0 efter 20 spelade minuter av matchen. Ett riktigt läckert långskott av Daryl Smylie knorrade sig in vid den bortre stolpen.

Strax innan halvtidspausen revs målgöraren Daryl Smylie ned i straffområdet. Straff utdömdes och Tommy Thelin steg fram. Straffen sattes säkert och innebar 2-0 till J-Södra mot Falkenberg.

J-Södra utökade till 3-0 när firma Cibicki-Thelin samarbetade. Cibicki stod för ett inspel som Thelin kyligt lade på "fel" sida av målvakten. Oerhört kyligt agerat av Thelin.

Överkörningen fortsatte när Robert Gojani gjorde sitt första allsvenska mål för J-Södra som betydde 4-0. Gojani dunkade till bollen utanför straffområdet och skottet letade sig förbi Martler i Falkenbergmålet.

Dzenis Kozica utökade sedan till 5-0 minuter med bara minuter kvar av matchen när han dunkade in ett långskott.

Det blev sedan slutresultatet. Det var aldrig något snack - J-Södra var fullständigt dominant matchen ut.

Falkenbergs startelva:  Martler; Sjöstedt, Juel-Nielsen, Carvalho, Vall; Drage, Kwakwa, Svensson, Nazari, Carlsson; Karlsson

J-Södras startelva: Mehic; Siwe, Karlsson, Calisir, Farnandez Portillo; Fendrich, Gojani; Kozica, Smylie, Thelin; Cibicki