Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Jakobsen gav Falkenberg viktig seger - lämnar kvalplatsen

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Tre snöpliga uddamålsförluster i rad har fått Falkenberg att sjunka i tabellen. Mot Gif Sundsvall bröts trenden - med en uddamålsseger.

- Jag tycker vi förtjänar det här, säger segerskytten Alexander Jakobsen.

Sena poängtapp, motstuds och en allmän svårighet att få utdelning på bortaplan. Samtidigt som ett formtoppat Gif Sundsvall med tre raka segrar i allsvenskan väntade på Norrporten Arena i Sundsvall. En arena där Falkenberg heller aldrig vunnit. Siffrorna på papperet inför matchen talade alltså inte för hallänningarna.

Men statistik är en sak - verkligheten en annan.

Gif inledde bäst
Inledningsvis var det ändå Gif Sundsvall som med ett stort självförtroende tog tag i taktpinnen och skapade en hel del lägen. Inte minst genom stundtals fina kombinationer, framför allt på högerkanten. Och inte minst genom anfallsduon Pa Dibba och Shpetim Hasani.

Mitt i halvleken kom den första riktigt stora chansen då Hasani hittade just Dibba på djupet. Men gambierns avslut fri med Otto Martler i Falkenbergsmålet gick utanför.

Bara några minuter senare var rollerna de omvända, när Dibba spelade fram Hasani. Men återigen med ett för svagt avslut som resultat.

- Vi har många lägen för att avsluta den här matchen men tyvärr höll avsluten inte tillräcklig klass, säger Shpetim Hasani.

Tio minuter in i andra halvlek fick så Giffarna sin jättechans, då Pa Dibba löpte sig fri på vänsterkanten. En djup suck gick genom publiken när Dibba vek in mot målet och avslutade med ett jätteskott i ribbans underkant och ner och ut.

- Spelmässigt gör vi det bra men den sista tredjedelen är inte tillräckligt bra. Om det beror på slarv eller något annat vet jag inte, säger Hasani.

Och missade inte Gif Sundsvall själva så stod Otto Martler i vägen. Falkenbergsmålvakten som höll nollan.

- Vi spelar ett ganska bra försvarsspel, även om de har en del boll så är det egentligen bara Pa Dibbas ribbskott och Eklunds (Johan) nick i slutet som känns farliga, säger han.

Sent avgörande
Men det skulle bli ett mål i matchen. I 68:e minuten fick Alexander Jakobsen tag på bollen vid det vänstra hörnet av straffområdet. 21-åringen vek in och avslutade kliniskt i den bortre burgaveln.

- Jag fick bollen och gick sedan bara på instinkt. Jag är bara glad att kunna hjälpa laget, säger han.

Målet innebär att Falkenberg nu lämnar över kvalplatsen till Halmstad i den täta bottenstriden.

Publicerad 2015-08-24 kl 21:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons