TV: Jätteskott av Hiago gav seger för Kalmar – Trelleborg med en poäng på fem matcher

TRELLEBORG. Brasiliansk touch fixade nya poäng för Kalmar FF. Hiago lobbade över motståndaren och dunkade in 0-1 mot Trelleborg, vilket blev matchens enda mål.

Se målet i spelaren.

Trelleborgs FF mot Kalmar FF, en tidig sexpoängsmatch för den förväntade botten- och mittenstriden i allsvenskan. Trelleborg tvingades använda sig av assisterande tränaren Magnus Andersson som mittback. Detta trots att han avslutade karriären i vintras, men han behövdes grund av det tunga skade- och sjukdomsläget. Även läget i Kalmar var liknande med frånvaro hos exempelvis Rasmus Elm, Erton Fejzullahu, Emin Nouri, Tobias Eriksson, och Nixon.

Trelleborg gjorde visserligen nästan 1-0 efter bara sekunder på ett långt frisparksinlägg, men första halvlek var i stora drag en inte välspelad match, och dessutom med få hundraprocentiga målchanser.

Men, precis som senast mot Östersund så var det brassen Hiago som kunde göra ett KFF-mål. Han dunkade in den bakom Marko Johansson under en period där matchen vägde. Trelleborg orkade inte hitta fler starka anfall efter målet, förutom ett distansskott i slutminuten som gick hårt i ribban. Innan det var Kalmar var närmare 0-2 än ett 1-1-resultat.

Resultatet gör att Trelleborg fortfarande är utan seger och sist i tabellen. De har bara tagit en poäng, mot Djurgården borta.

Trelleborgs FF: M.Johansson – V.Nilsson (77'), M.Andersson, Blomqvist, Tideman – Hörberg (83'), R.Nilsson, E.Andersson, Pode (73') – O.Karlsson, Hümmet

Inhoppare: O.Johansson (73'), Brorsson (77'), Brannefalk (83')

Kalmar FF: Hägg Johansson – Magnusson, V.Elm, Agardius, Akas – M.Hallberg (78'), H.Hallberg, Romário, Hiago – Diouf, Söderqvist (92')

Inhoppare: Sachpekidis (78'), Edqvist (92')