TV: Jebali matchhjälte när Elfsborg bärgade första segern

Issam Jebali sköt Elfsborg till årets första seger i allsvenskan.
Han var med och bärgade segern till 2-0 mot BP på Grimsta.
- Jag tycker att det var en viktig match för oss, säger Jebali till C More.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Elfsborg jagade under torsdagskvällen säsongens första seger mot Brommapojkarna på Grimsta. Laget förlorade i premiären med 0-1 mot Kalmar och därefter med samma resultat mot Sirius. Men det var ingen imponerande inledning den här kvällen heller i Stockholm.

Elfsborg hade i första halvlek svårt att skapa heta målchanser och kom inte närmare än ett lurigt skott utifrån av Robert Gojani i mitten av halvleken. Issam Jebali höjde sig i andra halvlek och var redan i den 46:e minuten nära att ge laget ledningen efter inspel i straffområdet.

Anfallaren fick i stället vänta fram till den 75:e minuten på att få fira sitt andra mål för säsongen. Han tog vara på en lyftning av Alex Dyer, rundande en motståndare och slog in bollen i mål till 1-0.

- Jag gjorde mitt bästa för laget. Jag hade en lite mer offensiv roll i dag, som anfallare. Jag sprang mycket i djupled och försökte göra mål, så jag är glad över det, säger Jebali.

Elfsborg hade därefter ytterligare ett par möjligheter att punktera matchen, där Simon Lundevall fick två bra lägen i straffområdet, men fick inte in bollen i nät. Det var i stället inhopparen Per Frick som såg till att punktera matchen i den 88:e minuten till 2-0 genom att nicka in bollen i mål efter hörna.

Elfsborg bärgade säsongens första seger, medan BP åkte på andra raka förlusten.

- Jag tycker att det var en viktig match för oss, en tuff match. Vi skapade många chanser och jobbade hårt i 90 minuter, säger Jebali till C More.

- Vi har haft en tuff start, men vi tror på oss själva och tror på laget. Vi jobbar på varje dag på träningen och jobbar hårt. I dag är vi däremot glada. Nu måste vi bara fortsätta att jobba hårt inför de kommande matcherna, fortsätter Jebali i sändningen.

Se Jebalis mål i spelaren ovan.

Brommapojkarna: Petric, Björkén, Rauschenberg, Ochieng, Jeahze, Sandberg Magnusson, Gustafsson, Ortmark, Petrovic, Brandeborn, Nikolic.

Elfsborg: Stuhr Ellegaard - Gustafsson, Dresevic, Nilsson, Lundqvist - Ishizaki, Holmén, Dyer, Gojani, Lundevall - Jebali.

-
-
Publicerad 2018-04-19 kl 20:57

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.