TV: Jeremejeff hjälte för MFF i säsongens första start

MALMÖ. Alexander Jeremejeff fick starta för MFF för första gången den här säsongen.
Då tackade anfallaren för förtroendet genom att sätta det avgörande målet i 2-1-segern mot Örebro.
- Det var viktigt för mig, säger Jeremejeff till C More.

Precis som Fotbollskanalen avslöjade igår startade Malmö FF med ett nytt anfallspar jämfört med matchen mot Kalmar FF. Jo Inge Berget och Pawel Cibicki fick flytta ner till kanterna, och Markus Rosenberg och Alexander Jeremejeff kom istället in.

Det var en överraskande uttagning av tränaren Magnus Pehrsson, men betalade till slut av sig.

Första halvlek var dock präglad av många dåliga avslut. Halvleken varierade mellan tempofattig och händelserik, där de flesta avsluten antingen inte kom till eller var för tama.

Det var istället i andra halvlek som allt hände, när Pehrsson även hade bytt in Erdal Rakip för Oscar Lewici i halvtid.

Örebros målvakt Oscar Jansson slog tidigt en lång utspark, Franz Brorsson missbedömde helt en hemåtnick, och Kennedy Igboananike var aktiv. Nigerianen satte bollen med en nicklobb över Johan Wiland.

En kvart efteråt kvitterade MFF då Rakip fixat straff som Rosenberg satt, men det var i slutet av matchen som Pehrssons lagval betalade av sig. MFF kom runt på en kant, Rosenberg missade avslutet, och Jeremejeff la in den.

Det var Jeremejeffs första mål för säsongen, då han endast hade fått spela 45 minuter i allsvenskan i år. Anfallaren hade en väldigt tung försäsong, med en skada och sjukdom som gjorde att han tidigare hamnade långt ifrån diskussionerna om en startplats.

Matchen slutade också 2-1, vilket gör att MFF är fortsatt obesegrade och fortsatt i serieledning.

- Det var sköna tre poäng. Det var en svår match, säger matchhjälten Alexander Jeremejeff till C More.