TV: Jordan Larssons fina passning avgjorde sent

Två tvåmålsskyttar — men ingen av dem blev matchhjälte. Helsingborgs inhoppare Emmanuel Boateng sänkte Falkenberg med sitt 3-2-mål i slutminuterna.

Det svängde fram och tillbaka på Falkenbergs IP. Hela vägen in till slutet.

De första 25 minuterna var kanske Falkenbergs bästa den här säsongen. Laget vann bollen högt, spelade snabbt och smart passningsspel och skapade mängder med målchanser.

Därför kom 1-0 logiskt.

HIF:s mittback Victor Palsson nickade först en långboll rakt på Hakeem Araba, som passade vidare till Gustaf Nilsson i straffområdet. Nilsson vände bort Palsson och ytterligare två bortabackar innan han sparkade bollen stolpe in bakom Pär Hansson.

Bortalaget repade sig

Då hände något med Helsingborg, som så långt hade tappat bollen tidigt i uppspelsfasen och mest hade sökt sina anfallare med höga bollar som inte oroade Falkenbergs försvarare.

FFF-målvakten Otto Martler tvingades till flera svåra räddningar.

Sedan kom målen som vände matchen. I alla fall för ett tag.

Och det var Darijan Bojanic, 20, som gjorde dem.

Först 1-1 efter ett snabbt inkast. Robin Simovic tog emot och passade vidare till den framstormande Bojanic. Han i sin tur tog några steg mot Falkenbergs mål och dundrade in kvitteringen från nära håll.

Det var i 33:e minuten.

Snabb replik

Tre minuter senare var det dags igen. Anton Wedes hörna var hög, lång och gick förbi nästan alla inne i Falkenbergs straffområde. Men vid den bortre stolpen stod Darijan Bojanic — helt omarkerad. Han nickade in bollen enkelt.

Gustaf Nilsson ville inte vara sämre. Han nickade in 2-2 tio minuter in i den andra halvleken.

Falkenbergs 18-årige anfallare är inne i en bra period just nu. I förra hemmamatchen gjorde han det enda målet när Falkenberg slog IFK Göteborg med 1-0.

Men ingen av tvåmålsskyttarna blev matchhjälte.

Det blev istället inhopparen Emmanuel Boateng, som med en minut kvar av ordinarie tid stötte in Jordan Larssons passning.