TV: Jumbon skrällde mot Norrköping efter Gustaf Nilssons drömmål

Anfallsstjärnan utburen på bår och en mittback utvisad. Men Falkenberg reste sig och tog via 2-1 mot Norrköping sina första poäng i årets allsvenska.

Inte förrän nollpoängaren Falkenberg fick mittbacken Tibor Joza utvisad i mitten av andra halvlek lyckades IFK Norrköping skapa ordentligt tryck mot hemmalaget. Så långt ledde Falkenberg välförtjänt med 1-0 och hade flera vassa chanser till ett andra mål.

Janne Andersson bytte in Andreas Hadenius, som nickade in kvitteringen efter att ha varit på planen i bara sju minuter. Då återstod en kvart och alla väntade sig en IFK-anstormning för ett segermål.

Men istället nickade den inbytte mittbacken Tobias Karlsson kraftfullt på en hörna. Norrköpings 19-årige målvaktsvikarie Andreas Vaikla, som kastades in när David Mitov Nilsson blev skadad tidigt i matchen, gjorde en reflexräddning. På returen skallade Falkenbergs nye dansk Thomas Juel-Nielsen in segermålet.

"Enormt besviken"
- Man får inte ge bort en hörna på det viset. Och jag är enormt besviken över att vi försvarade så dåligt på fasta situationer. Mot AIK senast var det nästan kliniskt, men nu kändes det farligt varje gång, säger Janne Andersson.

- Jag tycker att vi var bättre än Norrköping i hela matchen. Nu gjorde vi jobbet över hela banan i 90 minuter. I de första två matcherna gjorde vi inte det, säger Tobias Karlsson, och fortsätter:

- Vi har en bra chans att hänga kvar i år igen. Jag tycker att vi har en bättre trupp än förra säsongen.

Det mesta hände annars kring Gustaf Nilsson, 18, under en hysterisk första halvtimme på Falkenbergs IP.

Först kolliderade han med David Mitov Nilsson. Båda blev liggande på gräset i flera minuter.

Norrköpings målvakt bars benskadad ut på bår. Mitov Nilsson ville inte prata med journalisterna efter matchen men hälsade via Andreas Johansson att han har ont i benet och kommer att bli röntgad.

Nilsson till sjukhus
Gustaf Nilsson reste sig efter smällen. I 26:e minuten vann Falkenbergs långa anfallare en duell med Andreas Johansson om en högt studsande boll. Nilsson vände bort Norrköpingsveteranen och dundrade in 1-0 på halvvolley från mer än 20 meter. Jätteskottet gick ribba in, nästan ute vid stolpen.

Det var Gustaf Nilssons första mål i årets allsvenska. Sju minuter senare blev han utforslad på bår med kraftiga fotsmärtor. Han fördes till sjukhus med en förmodad ledbandsskada.

Se Nilssons drömmål och övriga höjdpunkter i spelaren ovan.