TV: Straffilska i AIK - tappade poäng hemma mot Sundsvall

SOLNA. AIK spelade 0-0 hemma mot Gif Sundsvall under söndagen.
Men laget kände sig blåst på en straff i slutminuterna.
- Det har varit två fajter här där man fått svara efteråt, där man känner att det skulle varit straff, säger tränaren Rikard Norling.

Mot Sirius tidigare i veckan tog AIK sin andra seger i årets allsvenska, men hemma mot Gif Sundsvall under söndagen tappade laget två poäng inför 11 927 åskådare på Friends Arena.

Den första halvleken vill AIK nog allra helst bara glömma, för då skapade man inte mycket offensivt. Enligt statistiksajten whoscored.com hade AIK inte ett enda avslut på mål under de första 45 minuterna. Å andra sidan skapade heller inte bortalaget Sundsvall några farligheter.

I paus valde AIK:s tränare Rikard Norling att byta ut mittfältaren Stefan Ishizaki och satte då in anfallaren Henok Goitom. Det gav effekt, för i den andra halvleken skapade hemmalaget ett tryck på Sundsvall och just Goitom var inblandad i två farligheter.

I den 70:e minuten väggspelade Johan Blomberg med Goitom inne i straffområdet och Blomberg kunde sånär peta in 1-0 från nära håll. Men Sundsvalls mittback Marcus Danielson vräkte sig fram med ena foten och petade bollen till hörna. Två minuter senare väggspelade inhopparen Anton Salétros med Goitom i straffområdet, vilket resulterade i ett Salétros-skott som Tommy Naurin räddade.

AIK skapade fler chanser än så, bland annat sköt Kristoffer Olsson över från nära håll och inhoppande Sulejman Krpic nickade över från en position några meter ifrån mål. Båda de lägena kom till med mindre än tio minuter kvar. I den 88:e minuten skrek AIK också på straff, när ett inlägg tog på Dennis Olssons hand av tv-bilder att döma. Efter att domaren Johan Hamlin friat rusade många ilskna AIK-spelare fram till honom. Även tränaren Rikard Norling reagerade och sprang irriterad ut till sidlinjen.

- AIK kunde mycket väl ha fått en straff där, sa C Mores kommentator Jesper Hussfelt.

Men det blev inga mål i matchen, som alltså slutade 0-0. I och med krysset står AIK på åtta poäng efter sex spelade matcher, medan Sundsvall har spelat ihop sex poäng.

- Det har varit två fajter här där man fått svara efteråt, där man känner att det skulle varit straff. I ett sånt viktigt läge i matchen där det hade varit avgörande, säger tränaren Rikard Norling om situationen.

AIK-stjärnan Henok Goitom menade att det var i avslutslägena som laget saknade den riktiga skickligheten.

- Jag tror folk är besvikna över att det blir 0-0, men jag tycker att vi hade bra chanser att göra 1-0. Vi kände att om vi hade fått in 1-0 så hade vi haft matchen.

- Vi hade behövt ha bättre avslut och lite mer kvalitet i sista passningen. Sen är det många spelare som spelat tre matcher i rad den här veckan och är trötta.