TV: Blomqvist hjälte mot Kalmar - nätade för första gången på över tre år

Den 8 juli år 2016.
Det var den senaste gången Andreas Blomqvist gjorde mål i allsvenskan.
Då slog mittfältaren till mot Kalmar - och blev matchhjälte med matchens enda mål.
- Jag tillägnar målet min tjej och mitt barn, säger han till C More efter matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Efter att AIK besegrade Falkenberg och Hammarby vann mot Malmö FF stod det inför matchen mot Kalmar FF klart att IFK Norrköping inte längre skulle kunna knipa en Europa-plats. Men laget gjorde ändå jobbet mot Smålandslaget och det var en ovan målskytt som blev matchhjälte.

I den första halvleken hade båda lagen ett par hyggliga lägen, men i paus var 0-0 på resultattavlan.

- De har possession och gör oss arga. När vi väl får den vill framåt och jag tycker att vi stressar framåt och då tappar vi den, sa Sead Haksanovic till C More.

Inför den andra halvleken gjorde IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson en förändring - han bytte ut Sead Haksabanovic och satte in Kalle Holmberg. Det gav effekt.  Den inbytte anfallaren fick bollen lite utanför straffområdet i den 50:e minuten och slog en delikat passning till Andreas Blomqvist. Mittfältaren kunde i sin tur ta något kliv framåt och enkelt rulla in 1-0 till IFK Norrköping. Det var ett efterlängtat mål för mittfältaren. Blomqvist, som rehabiliterat sig från två korsbandsskador under de senaste tre åren, hade inte hittat nätet sedan den 8 juli år 2016 i allsvenskan - då mot Örebro SK.

En kvart efter målet tvingades Blomqvist utgå och då fick publiken på Östgötaporten se en efterlängtad comeback. Simon Thern, som varit frånvarande i en och en halv månad delvis på grund av ångest, hoppade in.

Med Thern på planen kunde sedan IFK Norrköping hålla undan och vinna matchen med 1-0.

- Jag tycker inte vi gör en jättebra match, men vi med oss tre poäng i alla fall. Det var en jättebra passning av Kalle, som kom in, sedan var det bara lugnt och behärskat att lägga in den, säger Andreas Blomqvist till C More.

När han firade sitt mål stoppade han bollen under tröjan. Det fanns en anledning till varför Blomqvist valde just den målgesten.

- Jag fick mitt första barn för tre dagar sedan ungefär, så jag tillägnar det min tjej och mitt barn.

Resultatet innebär att IFK Norrköping är femma i allsvenskan på 53 poäng. Kalmar FF å sin sida har fortfarande inte säkrat sin allsvenska existens. Laget ligger precis ovanför kvalstrecket på 23 poäng och har tre ned till 14:e placerade Gif Sundsvall.

IFK Norrköping: Pettersson - Dagerstål, Lauritsen, Castegren - Krogh Gerson, Fransson, Blomqvist, Thorarinsson - Nyman, Skrabb, Haksabanovic.

Kalmar FF: Hägg Johansson - Johansson, Löfkvist, V Elm - Aliti, Agardius, R Elm. Rafinha, Romario - Herrem, Jakobsen.