TV: Dibba målsumpare i Bajens kryss - kolla in osannolika missen

STOCKHOLM. Hammarby brände chans på chans när man under söndagen kryssade mot Sundsvall.
Värst var en miss från Pa Dibba, som ramlade när han blev helt ren en meter ifrån mål.
- Vi borde ha vunnit och förtjänade ett mål, säger Bajen-tränaren Jakob Michelsen till C More.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Under söndagen tog Hammarby emot Gif Sundsvall på Tele2 Arena, inför 20 557 åskådare. De grönvita kom från en derbyseger borta mot AIK, men den matchen följdes inte upp av någon superinsats mot Giffarna.

I den första halvleken var det främst bortalaget som styrde spelet och Hammarby fick fokusera på att ligga rätt och tätt i defensiven. Några riktigt heta målchanser skapade inget av lagen under de första 45 minuterna.

- Vi måste bli bättre med bollen, sa Bajens tränare Jakob Michelsen till C More i paus.

När den andra halvleken blåstes igång rivstartade Hammarby. Under de första 15 minuterna skapade hemmalaget flera vassa chanser. I den 51:a minuten vann derbyhjälten Pa Dibba bollen nere vid kortlinjen, bröt in i straffområdet, fintade bort en motståndare och avlossade ett skott som Sundsvalls keeper Tommy Naurin kom ut och täckte bort. Några minuter senare var den allsvenske debutanten Marcus Degerlund, som ersatte avstängde Joseph Aidoo i Bajens mittlås, nära att nicka in 1-0 men bollen smet utanför ena stolpen.

I den 60:e minuten sköt också Pa Dibba ett farligt skott som en Sundsvall-spelare touchade och styrde precis över ribban. Men det var med lite mer än en kvart kvar att spela som den stora Hammarby-chansen kom. Högerbacken Birkir Mar Saevarsson avancerade längs med kanten och slog in en boll i straffområdet som gjorde Pa Dibba helt ren bara någon meter ifrån mål. Dibba tog emot bollen och såg då ut att enkelt sätta 1-0, men när han skulle sparka till bollen tappade han balansen, ramlade och lyckades inte ens få till ett avslut.

Med bara några minuter kvar av matchen fick Dibba så en sista chans att spräcka sin gamla lagkamrat Tommy Naurins nolla, men anfallaren sköt utanför när han försökte knorra in ett skott i bortre hörnet från en position nära straffområdeslinjen.

- Vi skapade chanserna som behövdes och borde ha vunnit. Vi spelade en fantastisk andra halvlek och hade vi gjort mål så hade vi varit väldigt glada nu. Vi stoppade Sundsvall från att ha en enda riktig farlighet under hela matchen. Vi förtjänade att göra ett mål, men så här är fotbollen ibland, säger Hammarbys tränare Jakob Michelsen till C More efter matchen.

Vad tänkte du när Pa Dibba missade så stora chanser mot slutet?
- Självklart vill man se bollen gå in. Han var skarpare mot AIK senast men det är en del av fotbollen, man måste göra mål när man får chansen. Men han jobbade hårt och jag är väldigt positiv kring att vi skapade chanser, säger Michelsen.

Båda lagen höll tätt och matchen slutade 0-0. Nu står Hammarby på fem poäng efter fyra spelade matcher, medan Sundsvall har skrapat ihop fyra poäng.

Hammarbys lag: Ögmundur Kristinsson - Birkir Mar Saevarsson, Richard Magyar, Marcus Degerlund, Mats Solheim - Arnor Smarason, Serge-Junior Martinsson Ngouali (Fredrik Torsteinbö 83), Johan Persson, Jiloan Hamad - Björn Paulsen - Pa Dibba

Gif Sundsvalls lag: Tommy Naurin - Marcus Danielsson, Eric Björkander, Noah Sonko Sundberg - Eric Larsson, Jonathan Morsay (Jaudet Salih 71), Smajl Suljevic, Kristinn Steindorsson, Sebastian Rajalakso (Dennis Olsson 76) - Peter Wilson, Kristinn Freyr Sigurdsson

Se missen och övriga höjdpunkter i spelaren ovan.

-
-

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-04-23 kl 16:45

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.