IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Under söndagen tog IFK Norrköping emot ett krisande Helsingborg på hemmaplan.

Matchen var jämn inledningsvis men efterhand tog Norrköping ett tydligt grepp om spelet. Och laget fick också utdelning framåt efter drygt 20 minuters spel.

Gudmundir Thorarinsson fick bollen till vänster efter fint kombinationsspel och islänningen hittade in till Kalle Holmberg som placerade in 1-0 för hemmalaget.

I slutet av första halvlek kunde dessutom Simon Thern placera in 2-0 för Norrköping, på pass från Sead Haksabanovic.

I andra halvlek var spelet tämligen avslaget, men i slutet av matchen exploderade matchen målmässigt. Och allt handlade om hemmalaget.

Först gjorde Haksabanovic mål då han placerade in ett avslut från nära håll till höger om Anders Lindegaard i HIF-målet. Några minuter senare fick också Norrköping straff och från straffpunkten var Lars Krogh Gerson säkerheten själv när han satte dit 4-0.

Norrköpings målproduktion var dock inte slut där. Bara minuter efter Krogh Gersons straffmål nådde Rasmus Lauritsen högst på ett inlägg och från nära håll kunde mittbacken nicka in slutresultatet 5-0.

Helsingborgs tränare Alexander Tengryd till C More:

- Norrköping är bättre än vad vi är i dag. Sedan är det alldeles för stora siffror som vi ger dem.

- Det är en mardröm för en tränare när det står 2-0 och spelet är fram och tillbaka. Man vill absolut inte få trean, fyran och femman bakåt. Det påverkar mentalt och det är tätt till nästa match. Det är inget som vi vill och vi kommer analysera det.

Förlusten mot Norrköping avslutade en tung vecka för HIF som tidigare i veckan åkte ur svenska cupen. Dessutom klev Henrik Larsson av sitt uppdrag som huvudtränare i klubben.

IFK Norrköping: Pettersson - Sagerstål, Larsen, Lauritsen - Gerson, Fransson, Thern, Thorarinsson - Haksabanovic, Holmberg, Nyman

Helsingborg: Lindegaard - Randrup, Holgersson, Granqvist, Eriksson - Abubakari, Gigovic - Sjöberg, Fanerud, Svensson - Moro

-
-
Publicerad 2019-08-25 kl 16:51

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.