TV: AFC med historisk seger - vinst mot Kalmar

Nu kom den.
AFC:s första seger i allsvensken är ett faktum - och nu är de bara en poäng ifrån nästjumbon Kalmar som de mötte.

Nästjumbon Kalmar FF besökte jumbon AFC Eskilstuna under lördagen. Båda lagen var i stort behov av en seger.

Det var hemmalaget som startade matchen bäst – men trots det var det Kalmar som satte in matchens första mål i den åttonde minuten. Det var Papa Diouf som fick till en riktig praktnick som flög in i AFC-målet.

Halvleken fortsatte att vara jämn efter målet med en liten fördel till AFC spelmässigt.

Men det blev en tung halvlek för Kalmar sett till skador.

Redan i den 17:e minuten tvingades de genomföra sitt första byte. Ut gick Marcus Thorbjörnsson som haft problem med en vad och in kom Anton Maikkula.

Och bara fem minuter senare tvingades de till ännu ett byte. Den här gången var det lagkaptenen Viktor Elm som fick en otäck smäll mot huvudet av sin egen målvakt på en hörna och blev liggandes.

Han tvingades bäras av och kunde efter några minuter stå upp själv. Ersättaren Sebastian Starke Hedlund fick göra säsongsdebut i allsvenskan.

Första halvleken slutade 0-1.

- Det var ett fint anfall, sa Diouf om sitt mål i halvtid.

För AFC:s del fanns det chanser men det lilla sista fattades – men i den andra halvleken kom det. Bara två minuter in satte Chidi Omeje in 1-1.

Det var rörigt i Kalmars straffområde och Omeje kunde nicka in bollen över en liggandes Hägg-Johansson.

Efter målet tog AFC över matchen och hade chans på chans. Och till slut kom det som laget väntat så länge på.

I den 78:e minuten klev Ludwig Öhman Silwerfeldt fram och satte in 2-1.

Det ledde till en historisk seger för AFC – deras första någonsin i allsvenskan.

- Det är bara att kolla på tabellen, vi kommer närmare nu. Vi är med, det känner vi, sa matchhjälten efter matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovanför.