TV: Fejzullahu sänkte uddlöst Djurgården - tvåmålsskytt mot förra klubben

Djurgården skapade knappt en målchans i en match där Kalmars Erton Fejzullahu visade klass när chanserna dök upp.

9602 åskådare fick se två revanschsugna lag ta plats på Tele2 Arenas konstgräs. Djurgården kom senast från en svidande 5-0-förlust mot BK Häcken, samtidigt som Kalmar FF snöpligt förlorat mot Östersund efter två sena mål.

Trots att Djurgården hade pressen i början av matchen, där Aliou Badji kändes som ett ständigt hot för Kalmar-försvaret, var det KFF som hade matchens första stora målchans. Efter ett inspel av pigge Isak Magnusson snappade Erton Fejzullahu upp bollen i straffområdet och spelade vackert fram Måns Söderqvist som med en sträckt vrist prickade ribban. Kalmar tog över matchen och det var mycket tack vare Rasmus Elm som kunde styra matchen från mittfältet med öppnande passningar och bollvinster.

I den 35:e minuten lyckades smålänningarna ta ledningen efter att Djurgårdens Fredrik Ulvestad, som missat de senaste två matcherna på grund av skada, tappat markeringen av Erton Fejzullahu vid straffpunkten. Mikael Dyrestams inlägg nådde Fejzullahu som kyligt tog ned bollen och satte 1-0 på halvvolley. Målskytten, som spelade i Dif 2012-2014, valde att inte fira målet.

Hemmapubliken var allt annat än nöjda med sitt lag när domare Magnus Lindgren blåste av för halvtid. Lagkapten Jonas Olsson riktade kritik mot klubbledningen i halvtidsintervjun:

- Det är svårt när man har en spelarrekrytering där man har en forward, en ytterback, sex mittbackar och sex yttrar. Det finns liksom ingen balans, sa lagkapten Jonas Olsson.

Djurgården bytte in Jonathan Ring och satte punktmarkering på Rasmus Elm i början av andra halvlek, vilket resulterade i stort bollinnehav men inga farliga målchanser. I den 63:e minuten lyckades Dyrestam ännu en gång med nå fram med ett inlägg från högerkanten och Erton Fejzullahu kunde sätta sitt och matchens andra mål, vilket också blev matchens slutresultat.

Djurgården har nu inte vunnit någon match sedan 22 juli.

Djurgården: Isaksson - Gunnarsson, Johansson, Olsson, Augustinsson - Bärkroth, Karlström, Ulvestad, Radetinac - Mrabti, Badji.

Kalmar: Hägg Johansson - Magnusson, Dyrestam, Agardius, Akas - Diouf, Rasmus Elm, Viktor Elm, Romario, Söderqvist - Fejzullahu.