TV: MFF krossade Falkenberg - Gall och Traustason inblandade i tre mål var

MALMÖ. MFF tog ledningen redan efter sju minuter mot Falkenbergs FF, och höll kvar sin dominans matchen igenom. De vann till slut med 5-0.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Malmö FF hade tagit 19 av 21 poäng mot Falkenbergs FF i allsvenskan, men Falkenberg gjorde det jobbigt för MFF i våras när de bara förlorade med uddamålet. Det, ihop med MFF:s alla oavgjorda matcher under sommaren, gav visst hopp för bortalaget inför matchen.

Det höll dock inte länge. MFF hade bytt formation till 3-4-3 och startade med flera hungriga spelare, inkluderat Romain Gall som nickade in 1-0 efter bara sju minuter.

Ett kvickt MFF hade det mesta av första halvlek, med undantag för några bra kontringslägen för Falkenberg, och satte även 2-0 lite mer turligt efter ett annat inlägg från vänsterkanten. Den gången var Markus Rosenberg målskytt, hans första allsvenska mål på sju matcher, efter att Arnor Traustason fått assistpoäng.

Bägge lagen gjorde byte i halvtid. FFF bytte ut Mahmut Özen som hade en känning, och MFF tog ut Anders Christiansen som både höll sig mot revbenen när han gick av och som dessutom riskerade avstängning mot Djurgården nästa match.

Andra halvlek var bara drygt tio minuter gammal när det sedan stod 4-0, bägge målen av Traustason efter snabba anfall. FFF försökte stoppa blödningen, men det tog inte många minuter till innan inhopparen Guillermo Molins satte 5-0. Både 4-0 och 5-0 assisterades av Gall. I slutet av överkörningen så bytte MFF även in Tim Prica, som gjorde allsvensk debut.

Det slutade 5-0, MFF:s andra 5-0-seger för året då de vann med samma siffror mot AFC Eskilstuna i våras. Det var också MFF:s 18:e raka match i allsvenskan utan förlust. De har nu samma poäng som Djurgården, som dock har spelat en match färre.

Malmö FF: Dahlin – E.Larsson, R.Bengtsson, Knudsen – Beijmo (78'), Christiansen (46'), Innocent, Rieks – Gall, Rosenberg (61'), Traustason (74')

Inhoppare: Bachirou (46'), Molins (61'), T.Prica (78')

Falkenbergs FF: H.Nilsson – Özen (46'), C.Johansson, T.Karlsson – Söderström, C.Carlsson, Björkengren, J.Ericsson – Chibuike, Sylisufaj (65'), Östlind

Inhoppare: Joza (46'), A.Wede (65')