TV: Blåvitt föll mot AFC efter Omarssons osannolika miss

Elias Omarsson blev syndabock efter att ha bränt öppet mål.
- Är det inte den värsta missen i årets allsvenska vi ser?, säger C Mores kommentator Mats Larsson.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Blott tre starter tidigare på säsongen. Men borta mot AFC Eskilstuna fick Elias Mar Omarsson chansen på topp för IFK Göteborg. I backlinjen saknades Emil Salomonsson för gästerna på grund av sjukdom och istället gick Kristopher Da Graca in som högerback.

Efter en något trevande matchinledning fick Omar Eddahri relativt ostört sikta in sig strax utanför straffområdet i den 14:e minuten. Avslutet gick mot högra krysset - men Pontus Dahlberg hann dit och lyckades avvärja situationen.

Det var hemmalaget som skapade mest i den första halvleken men fortsatt stabilt agerande av Dahlberg såg till att matchen förblev mållös i halvtid.

I upptakten av den andra halvleken fick sedan Elias Mar Omarsson ett jätteläge att öppna målskyttet på Tunavallen. Islänningen serverades av Sören Rieks men trots vidöppet mål gick avslutet utanför.

- Det är osannolikt att han bränner läget. Är det den värsta missen i årets allsvenska vi ser?, säger C Mores kommentator Mats Larsson.

Det såg länge ut att sluta mållöst men i den 86:e minuten skickade Buya Touray in bollen i straffområdet och Chidi Omeje bjöd på ett fint tekniskt nummer när han dunkade in 1-0 till AFC.

Målet blev matchens enda och innebar att AFC tog tre viktiga poäng i bottenstriden. Nu klättrar laget förbi Halmstad upp på 15:e plats. Blåvitt står fortsatt utan seger sedan augusti.

Startelvor

AFC: Haghighi - Björnkvist, Öhman, Michel, Taiwo, Fox - Noor, Melo, Mukhammad - Buya Turay - Eddahri.

Blåvitt: Dahlberg - Da Graca, Rogne, Boo Wiklander, Nordström - Karlsson Lagemyr, Diskerud, Eriksson, Rieks - Omarsson, Hysén.