TV: Elfsborg och Örebro spelade lika efter straffdrama

Elfsborg och Örebro slåss om åttondeplatsen i allsvenskan.
På måndagen spelade lagen oavgjort, i en match som innehöll tre straffar för hands.

Se Elfsborgs 1-0-mål i spelaren ovan.

På måndagen möttes Elfsborg och Örebro i en match som skulle avgöra vilket lag som blir åtta och vilket lag som blir nia i årets allsvenska. Då blev det oavgjort mellan lagen, efter en match som innehöll tre straffar för hands.

Elfsborg tog ledningen i matchen efter mindre än en kvar spelad. Yaser Kasim slog en boll rakt på Jonathan Levi och Elfsborgs-yttern tackade för den bjudningen, lurade bort en försvarare och placerade säkert in 1-0 för gästerna.

Kort innan paus skulle dock Örebro kvittera. En boll tog på Sivert Heltne Nilsen på armen i straffområdet och Jake Larsson klev fram och satte kyligt 1-1 från straffpunkten.

I andra halvleken var det Elfsborgs tur att få straff för hands på Michael Almebäck i Örebros straffområde. Då klev Jesper Karlsson fram och tog straffen, men Oscar Jansson var med nere vid ena stolpen och räddade straffen.

Men med mindre än tio minuter kvar fick Elfsborg straff igen och återigen var det en hands på Almebäck som ledde till straffen. Denna gången klev Stefan Ishizaki fram och sköt in 2-1 för gästerna.

Men matchen var inte över där och på stopptid missade Tim Rönning en höjdboll och gav Örebros Johan Bertilsson möjligheten att enkelt trycka in 2-2 i målet bakom Elfsborgsmålvakten. Det blev också slutresultatet.

Det innebär att avståndet mellan åttan Elfsborg och nian Örebro fortsatt är fyra poäng med två matcher kvar av säsongen.

Örebro: Jansson - Granlund, Almebäck, Andersson, Wright - Bergmark, Gerzic, Kasim - Larsson, Prodell, Bertilsson

Elfsborg: Rönning - Holst, Gregersen, Henriksson, Kaib - Heltne Nilsen, Olsson, Gojani - Levi, Hümmet, Karlsson