TV: Peking förbi MFF - Eliasson rycker i assisttoppen

IFK Norrköping slog Halmstad med 3-2 och är nu förbi Malmö FF i allsvenska tabellen.
Då bjöd Niclas Eliasson på två nya assist.
- Vi har bra form och jobbar på, säger Eliasson till C More.

IFK Norrköping är inne i ett bra stim just nu. Efter segern i seriefinalen mot Malmö FF senast vann Peking igen under lördagen, hemma mot Halmstad. Nu har Jens Gustafssons mannar plockat fyra raka trepoängare.

Norrköpings yttermittfältare Niclas Eliasson är het just nu och han stod för assisten till Kalle Holmbergs 1-0-mål i den tolfte minuten. Men därefter kvitterade Fredrik Olsson till 1-1 när han skarvade in en nick på en hörna i nät. Halmstad höll sedan tätt fram till paus.

Men i den 47:e minuten kom 2-1 till hemmalaget – och återigen klev Niclas Eliasson fram och bjöd på en assist. Den tidigare AIK-spelaren slog in ett inlägg som Nicklas Bärkroth nickade i mål. Därmed står Eliasson på åtta assist. Tvåan i den allsvenska assistligan, Simon Lundevall, står på fem assist.

Kort efter 2-1-målet knorrade tidigare nämnde Holmberg in 3-1 i krysset. Anfallaren har gjort sex allsvenska mål i år.

Matchen slutade 3-2, efter att ett självmål från Jon Gudni Fjoluson gett HBK hopp om en poäng, och nu leder IFK Norrköping allsvenskan. I alla fall tillfälligt. Laget har två poängs försprång på Malmö FF, som dock har en match mindre spelad. MFF möter AIK på måndag. Halmstad är nu nästjumbo i allsvenskan på sex poäng, efter Kalmars seger mot Sundsvall under lördagen.

- Väldigt skönt att vi tog tre poäng, säger Niclas Eliasson till C More.

- Det känns bra för min del, jag känner mig pigg. Sen har vi bra folk inne i boxen, som ser till att nicka in bollen.

Se Holmbergs 3-1-mål i spelaren ovan.

IFK Norrköpings startelva: Langer - Wahlqvist, Johansson, Fjoluson, Telo - Bärkroth, Dagerstål, Thorarinsson, Eliasson - Moberg Karlsson, Holmberg.

Halmstads startelva: Pettersson - Kojic, Liverstam, Johansson, Bengtsson - Alho, Pekalski, Keita, Haksabanovic - Olsson, Ruud Tveter