STREAMA PÅ MÅNDAG
AIK - Västerås SK
AIK
Västerås SK

Inför 14 314 åskådare lyckades AIK besegra Helsingborgs IF med 2-0 under lördagen.

AIK, som är mitt uppe i ett Champions League-kval, gjorde en hel del förändringar i sitt lag till den här matchen. Per Karlsson (skadad), Karol Mets, Sebastian Larsson, Tarik Elyounoussi och Henok Goitom tog inte plats i startelvan som mot Ararat-Armenia senast. In istället kom Panajotis Dimitriadis, Rasmus Lindkvist, Robert Lundström, Bilal Hussein och Kolbeinn Sigthorsson.

- Det är så pass mycket matcher nu och det här känns helt rätt. Det är det bästa vi kan få ut här och nu, sa AIK-tränaren Rikard Norling till C More inför matchen.

I den första halvleken var det AIK som höll i taktpinnen, och hemmalaget skapade också några farligheter. I den nionde minuten sköt Anton Salétros (kapten och central mittfältare för dagen) en frispark tätt utanför och i den 21:a minuten brände Bilal Hussein ett jätteläge från nära håll efter kontring. Efter en halvtimmes spel fick sedan ”Gnaget” hål på Helsingborgs nyförvärv mellan stolparna, Anders Lindegaard. Efter ett väggspel med Chinedu Obasi placerade nämnde Salétros in 1-0 i bortre hörnet.

Helsingborg försökte trycka på för en kvittering i den andra halvleken, men de riktigt heta farligheterna från Skåne-laget uteblev. AIK i sin tur försvarade sig väl och skapade chanser på omställningar. I den 58:e minuten spelades Kolbeinn Sigthorsson fri i offensivt straffområde men hans avslut räddades av HIF-keepern Anders Lindegaard. 2-0 skulle dock komma, i den 80:e minuten. Då lyckades inhoppande Henok Goitom vinna en duell med Andreas Granqvist (som ville ha frispark) och därefter passa fram till Chinedu Obasi, som därefter dunkade in 2-0.

Matchen slutade 2-0 och resultatet innebär att AIK nu bara ligger en poäng bakom serieledaren Malmö FF, som dock har en match mindre spelad än sin konkurrent.

- Litegrann en dag på jobbet. Det viktigaste var att ta tre poäng. Vi hade väl några lägen i första halvlek där vi kanske kunnat döda matchen. Men så fort vi gör 2-0 känns det som att matchen var slut, säger Henok Goitom till C More.

Tränaren Rikard Norling efter segern:

- Jag är jätteglad över att vi vann. Vi spelade med ett lag där jag kan se att många är trötta och att de inte var helt samspelade. Det kändes där ute. Helsingborg fick ner oss ganska djupt i planen. De var ganska nära och runt omkring oss och vårt straffområde, men det blev inte några större chanser. Det finns sån känsla av att vi inte hade det taktiska på plats till 100 procent. Det kan nog tillskrivas att vi hade ett lag som inte spelat ihop förut och energinivån. Med tanke på det och att vi mötte ett lag som är på uppåtgående så är jag väldigt, väldigt glad över att vi vann.

Den här förlusten var för övrigt Helsingborgs första sedan tränaren Henrik Larssons återkomst till klubben. HIF har sex poäng ner till kvalplatsen.

AIK:s lag: Oscar Linnér - Daniel Granli, Panajotis Dimitriadis, Rasmus Lindkvist - Robert Lundström (Sebastian Larsson 57), Bilal Hussein, Enoch Kofi Adu, Anton Salétros, Heradi Rashidi - Chinedu Obasi (Tarik Elyounoussi 86), Kolbeinn Sigthorsson (Henok Goitom 67)

Helsingborgs lag: Anders Lindegaard - Markus Holgersson, Fredrik Liverstam, Andreas Granqvist, Adam Eriksson - Mohammed Abubakari, Andreas Landgren - Anders Randrup (David Boysen 44), Wanderson (Filip Sjöberg 76), Max Svensson - Alhaji Gero

-
-
Publicerad 2019-07-20 kl 17:50

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.