TV: AIK rycker ännu mer i guldstriden - körde över Dalkurd

GÄVLE. Åtta poängs ledning med sex omgångar kvar.
Det har AIK i allsvenskan efter söndagens 4-0-seger mot Dalkurd.
- Inte alls omöjligt att det här avgörs i sista matchen, säger dock AIK:s tränare Rikard Norling till C More.

AIK stormar mot SM-guldet på herrsidan. Efter IFK Norrköpings poängtapp mot IK Sirius under lördagen lyckades de svartgula besegra Dalkurd FF med 4-0 på Gavlevallen under söndagen.

Redan efter fem minuter var Robin Jansson nära att ge AIK ledningen, men hans högerskott tog i stolpen. Samma stolpe som Tarik Elyounoussi träffade i den 18:e minuten, efter en misslyckad pass från Dalkurd.

1-0 till AIK kom istället i den 33:e minuten. Kristoffer Olsson rullade in bollen från nära håll efter en omställning och samspel med nämnde Elyounoussi och högerbacken Daniel Sundgren. Gästerna ökade på till 2-0 på straff i den 43:e minuten. Nämnde Sundgren klev fram och dunkade in bollen i nät efter att Tarik Elyounoussi fått en knuff i ryggen av Simon Strand.

I den 58:e minuten kom 3-0 till AIK. Henok Goitom snodde åt sig bollen utanför offensivt straffområde, sköt ett skott som räddades ut till Panajotis Dimitriadis som knäade vidare den i en hög båge mot målet. Det hela slutade med att Alexander Ekblad stötte in bollen i eget mål i en duell med Tarik Elyounoussi.

Efter mindre än två minuter på planen gjorde inhopparen Nicolas Stefanelli 4-0 till AIK i den 74:e minuten. Forwarden dunkade in bollen i mål från en position utanför straffområdet.

- Klart jag måste vara nöjd med resultatet. Det är tredje matchen på kort tid och vi lyckades få ut mer än dem. Vi ledde i första halvlek men toppresterade inte och var inte så påkopplade som vi kanske behöver vara för att få ut det vi vill, säger AIK:s tränare Rikard Norling till C More.

Nu har AIK åtta poäng ner till tvåan IFK Norrköping, med sex omgångar kvar att spela.

- Jag kommer få den frågan (om guld) hela vägen fram. Vi är redo att köra och det är inte alls omöjligt att det kommer avgöras i sista matchen. Det är det vi har framför ögonen och vi kommer inte tillåta oss själva att göra något annat än att köra på fokuserat, säger Norling.

Dalkurds lag: Sixten Mohlin - Simon Strand, Alex De John, Markus Thorbjörnsson, Alexander Ekblad - Andrew Stadler, Robin Tranberg (Ammar Ahmed 76), Henrik Löfkvist (Rawez Lawan 35) - Ahmed Awad (Farhad Ayaz 62), Eero Markkanen, Malkolm Moenza.

AIK:s lag: Oscar Linnér - Alexander Milosevic, Per Karlsson, Robin Jansson - Daniel Sundgren, Kristoffer Olsson, Enoch Kofi Adu (Denni Avdic 79), Panajotis Dimitriadis (Sebastian Larsson 66), Heradi Rashidi - Tarik Elyounoussi (Nicolas Stefanelli 73), Henok Goitom.