STREAMA PÅ MÅNDAG
IF Elfsborg - IFK Värnamo
IF Elfsborg
IFK Värnamo

Under måndagen ställdes Elfsborg, som bara hade vunnit en av sina senaste tio matcher, hemma mot Östersund. Med från start fanns bland annat nyförvärvet Sivert Heltne Nilsen och Jesper Karlsson – som hade uppvisning i första halvlek.

Först svarade mittfältaren för ett kanonmål som gav 1-0 i den 13:e minuten.

- En kandidat till Årets mål, kommenterade C Mores Patrik Westberg i sändningen från matchen.

Några minuter senare var Karlsson inblandad på nytt. Denna gång dribblade han sig fram i straffområdet innan han passade vidare bollen till Per Frick, som inte gjorde något misstag när han bredsidade in nästa mål för Boråslaget.

Karlssons show var dock inte slut där. Efter 23 minuters spel serverades han en fin boll av Rami Kaib och Karlsson gjorde inget misstag när han satte dit 3-0 från ett fritt läge i straffområdet.

I halvtid var mittfältaren av uppenbara skäl nöjd med sin halvlek.

- Det är en kväll där det stämmer, sa Karlsson till C More i halvtid.

- De är på mig varje träning och match att jag ska sluta dribbla och skjuta i stället. Jag lyssnade den här gången.

I andra halvlek dog Elfsborgs offensivlusta en aning och i stället kunde Östersund reducera med tio minuter kvar då Tom Pettersson nickade in en hörna.

Närmare än så kom dock inte ÖFK och Elfsborg vann till slut matchen med 4-1 efter att Deniz Hummet utökat på tilläggstid, vilket innebär att man går förbi Jämtlandslaget i den allsvenska tabellen och upp på åttonde plats.

Elfsborgs tränare Jimmy Thelin till C More:

- Vi har jobbat mycket med vårt försvarsspel sista matcherna och det kändes stabilt även i dag.

- I de tidigare matcherna har vi inte kommit i väg i vårt djupledsspel och i dag gör vi det på ett väldigt, väldigt bra sätt. Vi är med i huvudet och det går fort i djupled bakom motståndarens backlinje.

Thelin passade också på att berömma Karlsson för mittfältaren insats.

- Vi ville attackera de tidigt och högt i matchen. När Jesper får lite utrymme är han väldigt bra. Han har ett rappt avslut och kom lite mer centralt i dag vilket gör att han får bättre skottlägen. Det är fantastiska avslut och han gör en jättebra insats i dag.

Lagens startelvor:

Elfsborg: Stuhr-Ellegaard - Strand, Gregersen, Portillo, Kaib - Karlsson, Holmén, Olsson, Nilsen, Alm - Frick

Östersund: Keita - Haugan, Sonko Sundberg, Pettersson, Weymans - Fritzon, Colkett, Amin - Turgott, Islamovic, Hopcutt

-
-
Publicerad 2019-08-19 kl 20:57

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.