TV: Kacaniklic hattrickskytt - Hammarby krossade Falkenberg

STOCKHOLM. Hammarby körde över Falkenberg på Tele2 Arena.
Då stod ifrågasatte Alexander Kacaniklic för ett hattrick i 6-2-segern.
- Det var skönt för egen del, säger Kacaniklic till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Hammarby tog under söndagseftermiddagen emot Falkenbergs FF hemma på Tele2 Arena. Matchen inleddes med en tyst protest från båda lagens supportrar mot polisens mer aktiva arbete mot att få bort pyroteknik. Svenska Fotbollssuporterunionen (SFSU) uppmanade till protest i 20 minuter, men så lång blev tystnaden däremot aldrig på Tele2 Arena, i varje fall med undantag för ett par avbrott.

Hammarby var redan i den tredje minuten nära att ta ledningen, då Muamer Tankovic fick läge från nära håll, men sköt i stolpen och sex minuter senare fick grönklädda spelare och supportrar fira 1-0. Alexander Kacaniklic tog sig in i straffområdet, fint framspelad av Nikola Djurdjic, och placerade in sitt första allsvenska mål i karriären.

Fem minuter senare var det dags igen. Vidar Örn Kjartansson dök upp i straffområdet efter stolpskott av Jeppe Andersen och en fin räddning av Hampus Nilsson på en retur. Islänningen tryckte in bollen i mål till 2-0 och därmed var FFF i rejäl brygga. Och det skulle bli värre. Djurdjic avslutade i den 18:e minuten, framspelad av Kacaniklic, en kontring till 3-0. Bortaspelarna samlades i en ring på egen planhalva efter målet, men lyckades inte repa sig och gick till halvtidsvila i tremålsunderläge.

- Den (halvleken) är bedrövlig. Vi ligger alldeles för långt ifrån dem på hela banan. Det är bara att ta nya tag, sa FFF-kaptenen Tobias Karlsson till C More i halvtid.

- Jag tycker att vi kom ut starkt som planerat. Det var ett tag sedan vi vann och vi var hungriga och behöver vända på det här. Jag tycker att vi gjorde det bra i början och nu ska vi döda matchen, sa Hammarby-anfallaren Nikola Djurdjic till C More i halvtid.

Falkenberg, som även i första halvlek skapade ett par farligheter, inledde andra halvlek med mycket boll och satte inledningsvis lite press mot Hammarbys försvarslinje. Däremot blev det inte mer än ett par halvfarliga avslut utanför straffområdet. I stället var det Hammarby som fortsatt stod för målfabrikationen. Alexander Kacaniklic lyte först, i den 56:e minuten, upp bollen i nättaket och bara en minut senare slog han till igen efter en löpning som gjorde honom helt fri framför mål och ett kyligt avslut till 5-0. Det var hans tredje mål i år i allsvenskan.

Hammarby kontrollerade därefter matchen. Leo Bengtsson, som kom in i andra halvlek, blev fälld i straffområdet efter en soloraid och gav Djurdjic möjlighet att utöka från straffpunkten till 6-0. Falkenberg fick senare in två reduceringsmål genom Tibor Brink Joza och Robin Östlind, men kom förstås aldrig nära en poäng. Hammarby bärgade därmed första segern på fem matcher.

I slutskedet av matchen fick Mahmut Özen sitt andra gula kort efter en dispyt med Vidar Örn Kjartansson och visades ut. Samtidigt fick Kjartansson även han ett gult kort.

- Vi gör mål ganska snabbt, och på hemmaplan vet vi att vi då kommer få en bra match, säger Alexander Kacaniklic till C More efter matchen.

Kacaniklic mål var det första för honom på flera år, och han medger att det var en lättnad att få näta igen.

- Det har inte skett på ett tag, så det var skönt för egen del och för att vi vinner ganska komfortabelt. Det var synd att vi släppte in de två målen på slutet, säger Kacaniklic.

Hammarbys lag: Davor Blazevic - Simon Sandberg (Vladimir Rodic, 64), Mats Solheim, David Fällman, Dennis Widgren (Jean Carlos De Brito, 63) - Darijan Bojanic, Jeppe Andersen, Alexander Kacaniklic - Nikola Djurdjic, Vidar Örn Kjartansson, Muamer Tankovic (Leo Bengtsson, 70).

Falkenbergs lag: Hampus Nilsson - Mahmut Özen, Per Karlsson, Tobias Karlsson (Tibor Brink Joza, 64), Jacob Ericsson - Karl Söderström, Anton Wede, John Björkengren (John Chibuike, 64), Robin Östlind - Christoffer Carlsson, Kirill Pogrebnyak (Nsima Peter, 68).