Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Källström om detaljerna i avtalet: "En handskakning så släpper vi det"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Källström i klippet.

STOCKHOLM. Kim Källström bryter kontraktet med Djurgården i förtid.
Men mittfältaren behöver inte betala tillbaka någon sign on-bonus till klubben.
- Det är bara en handskakning och så släpper vi det här, säger han till Fotbollskanalen.

På fredagen meddelade Kim Källström att han beslutat sig för att lägga skorna på hyllan. Den rutinerade mittfältaren, med bland att två SM-guld och 131-landskamper på meritlistan, gav beskedet, med tårarna i halsen, på en presskonferens.

- Jag känner mig otroligt stolt och glad. Jag har fått uppleva enormt mycket, jag sitter här som en mycket tacksam man i dag. Jag känner att det är ett privilegium att kunna ta det här beslutet mer eller mindre bara för att jag känner att jag är färdig. Jag känner att jag har gjort det jag kunnat uträtta på en fotbollsplan, sa en märkbart rörd Källström.

Du har varit väldigt framgångsrik med både cupguld och SM-guld, vad tänker du framför allt på om du ska summera din tid och det du varit med om?
-  När vi vunnit troféerna vi vunnit, men också mottagandet jag fick på Arlanda när jag kom tillbaka förra våren. Det var enormt och inget man förväntat sig. Men det jag tar med mig mest är den positiva känslan och bemötandet jag fått från alla djurgårdare förra gången och den här sejouren. Alla har alltid uppskattat det man gör.

Det blev väldigt känslosamt på presskonferensen. Hur var det att lämna beskedet?
-
Jag hade inte tänkt att det skulle bli det. Men det bevisar väl också att det är ett stort beslut för mig. Många år som ska summeras på väldigt kort tid. Samtidigt känner jag mig väldigt trygg och bekväm i det beslutet. Som en befrielse att man fått säga det och gå vidare i livet.

På presskonferensen förklarade Källström och sportchefen Bosse Andersson också att det inte finns några ekonomiska bitar att lösa, då Källströms sign on-bonus, som enligt uppgifter till Fotbollskanalen låg på sex miljoner kronor, var uppdelad på två utbetalningar. Källström behöver alltså inte betala tillbaka några pengar.

- Vi hade en diskussion när vi skrev på kontraktet, när man blir äldre så vet man aldrig vad som händer. Vi förhandlade fram en sign on över två år som vi delade upp i två utbetalningar. Den ena har så klart utfallit och den andra kommer inte utfalla i och med att jag inte fullföljer kontraktet. Det är också en viktig bit i det, att det inte finns några ekonomiska problem utan det är bara en handskakning och så släpper vi det här, säger han till Fotbollskanalen.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen har tränaren Özcan Melkemichel och Källström stundtals varit oense om taktik och träning under säsongen. Men det förnekar 35-åringen.

- Nej, vi har alltid fungerat väldigt bra ihop. Sedan är det klart att det tar ett tag i början innan man lär känna varandra. När vi gjort det har det fungerat väldigt bra. Det ser man också på hur väl vi presterat och vilka resultat vi uppnådde. Så nej, det har aldrig varit några problem.

Inte heller Bosse Andersson menar att relationen till Melkemichel var något som spelade in i Källströms beslut.

- Absolut inte. De är starka ledare båda två. Vi har en stark grupp och det är helt naturligt att det finns sker man kan vara oense om. Men det jag är stolt över är att vi kunnat parerar och ändå ha en sportslig framgång. Vi har spelat jävligt rolig fotboll, gjort mycket mål, vunnit mycket matcher. Men det har absolut inte med det (Özcan) att göra. Han har gått till sig själv och varit väldigt ödmjuk i det. Är det värt att spela ett år till? Har jag motivationen?

Se en längre intervju med Kim Källström i spelaren.

Publicerad 2017-12-15 kl 16:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons