TV: Kalmar FF håller sig kvar i allsvenskan - efter rafflande avslutning

2-0 i den första matchen, 2-2 i den andra.
Kalmar FF kryssade mot Brage och säkrade nytt allsvenskt kontrakt.
- Det är en oerhörd lättnad, säger Rasmus Elm till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Efter en svag avslutning av säsongen tvingades Kalmar FF till att kvala för att hålla sig kvar i allsvenskan. Där stod Brage för motståndet i ett dubbelmöte. Men över två matcher var Kalmar FF bättre. Det första mötet lagen emellan slutade i 2-0 vinst till Smålandslaget och man såg till att ta vara på försprånget.

Den första halvleken i söndagens match var jämn och båda lagen hade sina chanser till att ta ledningen, men när lagen gick till pausvila var ställningen i matchen och KFF var alltjämt i förarsätet.

- Det är väl hyfsat kontrollerat. Stundtals har de bollen, men jag tycker att vi ligger bra.  Vi behöver vara bättre i sista passningen och få lite längre anfall. Jag tror det kommer att gynna oss, sa KFF:s Emin Nouri till C More i halvlek.

En kvart i matchen utökade KFF sin sammanlagda ledning. Brage lyckades inte rensa undan ett långt inkast som måttades in i straffområdet och efter många om och men kunde Fidan Aliti nicka in 1-0 på en retur från Brage-målvakten Peter Rosendal.

Allting var inte bara frid och fröjd under den resterande delen av matchen för KFF. Bara några minuter efter ledningsmålet fick Piotr Johansson sitt andra gula kort då domaren ansett att han maskat vid ett inkast. Smålänningarna fick därmed avsluta matchen med tio man.

Efter Johanssons utvisning blev det en rafflande avslutning. I den 87:e minuter gjorde Herman Hallberg 2-0, men därefter reducerade Brage till 2-1 genom Jonathan Morsay. Brage kom därefter än närmare. Laget fick straff, men den brände Christian Kouakou. Men efter att bollen studsat hejvilt i straffområdet dök Kouakou upp på en retur och sköt in 2-2. KFF höll dock undan efter kvitteringsmålet och vann kvalmötet med 4-2 sammanlagt. Därmed kommer Kalmar att spela i allsvenskan även nästa säsong.

- Det är en oerhörd lättnad, säger Rasmus Elm till C More efter matchen.

Elms lagkamrat Herman Hallberg var också nöjd efter att föreningen fixat det allsvenska kontraktet.

- Det är skönt att vi står som vinnare och får spela i allsvenskan även nästa år, säger  han till C More.

Mittfältaren fick också göra mål, vilket han var tillfreds med.

- Det var väldigt skönt. Det har varit en ganska turbulent säsong, men det är skönt att få avsluta den på det här viset.

C More: Vad är det som gör att ni samlar ihop er?
- Vi sluter samman och visar att vi ska klara det här. Det tycker jag att vi gör jävligt bra, säger Hallberg.

Kalmar FF: Hägg-Johansson - Nouri, Löfkvist, Johansson, Aliti - Fröling, Hallberg, R. Elm, Romario, Agardius - Herrem

IK Brage: Rosendal - Hindrikes Bergström, Garcia, Liljestrand, Hjertstrand - Lundin, Hellberg, Antonsson, Morsay - Kouakou, Andersen