TV: Kalmar höll undan mot BP - Santos tvåmålsskytt

0-2, 56', Stefan Ålander
0-3, 63', Santos
1-3, 74', Korkmaz
2-3, 85', Albornoz

Efter fem oavgjorda matcher på bortaplan kom den första bortasegern i allsvenskan för Kalmar FF. På Grimstas konstgräs vann Kalmar över Brommapojkarna med 3—2 (0—0).

Kalmar kom undan med blotta förskräckelsen när väl den första bortasegern kom. Med en 3—0-ledning med dryga kvarten kvar såg segern ut att vara klar.

Men BP gjorde allt för att undvika vårens andra nederlag hemma på Grimsta. Och frågan är om inte åtminstone det andra av två BP-mål som dömdes bort för offside var korrekt.

Till slut stannade det dock vid 2—3.

Kalmar är därmed fortfarande obesegrade på bortaplan. Men det är annan statistik som tränaren Nanne Bergstrand gläds över.

- Femte matchen i rad utan förlust, konstaterade han och pekade på Kalmars uppåtgående trend.

BP började bäst

Efter en första halvlek där Brommapojkarna var något bättre, var det Kalmars brassar som satte ordentlig fyr på tillställningen.

- Vi har hittat ett spelsystem som passar det här laget. Och i början av serien gjorde vi alldeles för många misstag. Så kan man inte hålla på, sade Nanne Bergstrand.

Ett lyckat drag mot BP var att flytta ut Daniel Sobralense på högerkanten i andra halvlek. Ledningsmålet i 48:e var en brasiliansk produkt från början till slut, där Daniel Mendes hittade Sobralense på högerkanten och Ricardo Santos snyggt nickade in inlägget.

Brassefötter hade del även i Stefan Ålanders 2—0-mål och i 63:e minuten var det dags för Ricardo Santos show igen. Snyggt frispelad lättade Santos från nära håll bollen förbi Benny Lekström i BP-målet. Santos är därmed uppe i sju mål den här säsongen. Hans målfabrikation har liksom Kalmar FF kommit i gång efter en dyster inledning på allsvenskan. Först i den nionde omgången kom första segern. Trepoängaren över BP var lagets tredje så här långt.

Nära poäng i slutet

Brommapojkarnas brister bakåt avslöjades i början av andra halvlek. BP har annars ett samspelt lag. Och forceringen på slutet höll på att resultera i poäng. Mittbacken Ferhat Korkmaz reducering till 1—3 kom efter hörna i 74:e minuten och i den 85:e nickade inhopparen Mauricio Albornoz snyggt in 2—3.

- 1—3-målet gav oss energi. Vi kunde ha fått med oss en poäng, inte för att vi spelade bra utan för att vi kämpade, sade BP-tränaren Kim Bergstrand.

- Men det blev förlust för andra matchen i rad. Det känns inte alls bra.

Kanske tänkte Kim Bergstrand också på att BP släppt in sju mål på de två senaste matcherna.

TT

Publicerad 2010-05-11 kl 00:15

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.