TV: Kalmar mosade ÖSK på Guldfågeln

Kalmar tog en viktig seger över Örebro på lördagseftermiddagen. Efter en mycket väl genomförd första halvlek kunde Kalmar vinna med 4-1 (3-1).

Kalmar och Örebro, två lag som inte har så mycket att spela för. Upplagt för en ganska trist och avslagen match, men mötet dem emellan blev allt annat än det.

-Vi försöker bara skaffa en positiv känsla inför cupfinalen, och vi känner att formen är bra. Vi kan ju få möta Örebro i cupfinalen också, så visst ville vi försöka skaffa oss ett övertag, sade Kalmars Tobias Eriksson.

Under första halvlek var det målchans i varje anfall och det dröjde bara drygt sex minuter innan Örebro tog ledningen genom Valdet Rama.

-Vi började mycket bra tycker jag och hade ett bra passningsspel, sade Örebros tränare Sixten Boström.

Vacker volleyträff

Men så mycket mer än det målet hade inte Örebro att glädja sig åt i matchen.

Tobias Eriksson, Erik Israelsson och Stefan Larsson såg till att Kalmar hade 3-1 med sig in i halvtid, Israelssons mål var dessutom en het kandidat till årets mål då han drog till strax utanför straffområdet på halvvolley och prickade krysset.

-Bollen hoppade upp fint där och jag fick bra träff, beskrev Israelsson sitt mål.
Örebro gjorde två byten till andra halvlek, men det gav ingen effekt.

-Vi försökte få in lite mer energi i spelet, men det lyckades inte så bra, sade Boström.

Vill mer

Kalmar kunde i stället öka på till 4-1 genom Tobias Eriksson som gjorde sitt andra mål i matchen när han grundlurade gästernas båda mittbackar.

-Jag kunde peta bollen förbi den första mittbacken och när den andra kom farande så slog jag en yttersida förbi honom, sade Eriksson, som var märkbart nöjd med sin egen och lagets insats.

Kalmar tog till slut en säker seger. Och ett fast grepp om åttondeplatsen.

-Egentligen så tänker vi inte så mycket på tabellplaceringen just nu, men det är klart att vi vill hamna så högt upp som möjligt. Egentligen vill vi ju vara med betydligt högre upp än så här, sade Kalmars vänsterback Stefan Larsson.