TV: Kalmar räddade poäng mot Elfsborg med sen kvittering

Elfsborg såg länge ut att komma ifrån Kalmar med alla tre poängen, men med bara en minut kvar av ordinarie tid kunde Ricardo Santos göra sitt andra mål för dagen och fastställa slutresultatet till 2-2.

Matchen mellan Kalmar och Elfsborg bjöd på bra spel, trots kylan och det bedrövliga underlaget, och många målchanser.

Hemmalaget Kalmar började bäst och kunde redan efter fyra minuter göra 1-0 när Ricardo Santos nickade in Tobias Erikssons frispark till 1-0. Efter ledningsmålet så drog sig Kalmar tillbaka och Elfsborg kunde briljera med bra passningsspel och finurligt anfallsspel. Det resulterade också i två mål.

Daniel Mobaek nickade in kvittering på hörna efter en kvart och med bara minuter kvar av första halvlek så spelade Amadou Jawo fram en helt omarkerad Daniel Nordmark som enkelt kunde rulla in 2-1.

Andra halvlek bjöd på en hel uppsjö av målchanser, men två storspelande målvakter i Petter Wastå och Ante Covic såg till att hålla siffrorna nere.

Allt talade för en Elfsborgsseger, men med bara en minut kvar av ordinarie tid drog Ricardo Santos till från distans och såg till att det blev delad pott mellan Kalmar och Elfsborg.

Matchen fick också ett dramatiskt slut när Kalmars mittfältare Daniel Sobralense fick rött kort på stopptid för att ha protesterat allt för vilt mot domare Martin Ingvarsson.