TV: Kalmar tappade ledningen mot Trelleborg

Trelleborg-Kalmar 1-1
0-1, 21', Santos, 1-1, 57', Jensen

På Vångavallen spelade Trelleborg och Kalmar 1—1 (0—1) med mersmak för hemmalaget som hade en stolpträff på slutet.

Efter Kalmars tidiga ledningsmål (Ricardo Santos) kvitterade Trelleborg i andra halvlek på nick av spänstige Fredrik Jensen.

Den snabbe anfallaren kom till sin rätt efter pausen då Trelleborgs tränare Tom Prahl gjort nödvändiga förändringar i laget.

Det gav fart, djupledsspel och spring i benen.

- Vi skapade tillräckligt för att vinna och knipa tre poäng, tyckte Fredrik Jensen.

Nanne Bergstrand och Kalmar har varit en besvärlig motståndare för Trelleborg de två senaste säsongerna. TFF har endast orkat med en seger på fyra allsvenska möten.

"I höstas skapade Kalmar fler målchanser än något annat lag förmådde på Vångavallen 2009", skrev tränaren Tom Prahl i programbladet till söndagens match.

Och varnade för laget som han utnämner till guldfavorit.

Men Kalmar skapade inte så mycket nu, 2010.

- De radade inte upp målchanser precis, sade Fredrik Jensen.

Fast det tog emot ganska snart för hemmalaget även om det började piggt med en klar målchans efter tjugo minuter.

Men det blev bara en hörna av den.

Kalmar styrde före pausen. Och en bit in i andra halvlek.

- Ofta dröjer man sig kvar vid slutskedet av en match. Men innan dess hade vi greppet. Men jag medger att Trelleborg kom starkt och gjorde det bra, sade lagkaptenen Henrik Rydström.

En minut efter den tidiga TFF-chansen lyfte Kalmar långt in på Trelleborgs planhalva och tog ledningen. Ur trasslet i målgården tog Ricardo Santos en skottretur och satte 1—0.

Med Prahls ommöbleringar fick TFF bättre sprätt i spelet.

Två djupledspassningar till snabbe Fredrik Jensen var nära en kvittering.

Men i den 64:e minuten kom den på Jensens nick.

Med knappt tjugo minuter kvar nickade TFF—mittbacken Peter Abelsson i Petter Wastås högra stolpe.

- Det stärkte spelarnas självförtroende att vi kunde stå upp så pass bra. Nu har vi plus på Kalmar, i fjol tappade vi båda matcherna, sade Tom Prahl.

21 min. Ricardo Santos får flera chanser och till slut lyckas han peta bollen förbi Noring i TFF-målet

57 min. Fredrik Jensen dyker upp och stångar in kvitteringen.

Publicerad 2010-03-21 kl 17:51