TV: Kalmars kräftgång fortsätter – Sirius vann klart i Gävle

Kalmar FF har inlett allsvenskan mycket svagt.
I det flyttade mötet med Sirius i Gävle vann Uppsala-laget med 3-0.
- Det är tungt just nu, säger KFF-tränaren Peter Swärdh till C More.

I slutet på förra veckan kom beskedet att planen på Studenternas inte håller måttet för spel i allsvenskan. Gräset var närmast ospelbart under premiären mot IFK Göteborg och därför fattade förbundets Tävlingskommitté beslutet att flytta matchen, vilket även Sirius stöttade.

Mötet med Kalmar spelades därför på Gavlevallen i Gävle.

I den 19:e minuten tog Sirius ledningen. Kingsley Sarfo avancerade framåt i planen innan han mycket kyligt placerade in 1-0.

Fem minuter senare var det dags igen för "hemmalaget". En långboll missbedömdes helt av Emin Nouri och Ian Sirelius kunde plocka upp bollen och sätta 2-0.

I den 71:a minuten slog Alexander Nilsson en frispark för Sirius som studsade hela vägen in i mål till 3-0.

Matchen slutade 3-0 och Kalmar FF har därmed bara en poäng på fyra matcher och är sist i allsvenskan. Nykomlingen Sirius fortsätter att imponera är med i toppstriden.

- Jag är besviken naturligtvis för det som händer i dag, säger KFF:s tränare Peter Swärdh till C More.

- Det finns liksom bara en väg, det handlar om att vi tillsammans kan förändra saker och att vi kan göra det på ett bättre sätt än vi gör nu. Jag känner att vi kommer att ha förmåga att klara av att vända den här situationen. Det är tungt just nu, men laget, spelarna och teamet här har förmågan att vända på det här läget.

Lagens startelvor:

Sirius: Wicks - Larson, Eiswohld, Jarl, Pehrsson - Gustafsson, Sarfo, Busch Thor - Nilsson, Ogbu, Sirelius.

Kalmar FF: Söderberg - Nouri, Thorbjörnsson, V. Elm, Larsson - Ingelsson, Eriksson, Romario, M. Hallberg - Sachpekidies, Eid.