TV: Ketchupeffekt på Kycklingfarmen - 5-0 till Kalmar mot Peking

Efter sex raka matcher utan seger är Kalmar FF ett vinnande lag igen.
Matchvinnare blev mittbacken Tobias Carlsson som gjorde de två första målen i 5-0-segern över IFK Norrköping.

Efter en strålande inledning på säsongen och toppkänning så har det gått tyngre för Kalmar de sex senaste omgångarna. De har endast blivit en
poäng, den kom efter 0-0 borta mot Elfsborg.

-Det har varit tungt och vi har fått mycket kritik utifrån, så det var mycket skönt att få vinna idag, sade Kalmars kvicke brasse Daniel Mendes.
Många skador

På fredagskvällen gästades Kalmar av ett annat formsvagt lag, IFK Norrköping. Ett Norrköping som har stora skadebekymer. De vägde också för lätt den här kvällen.

-Vi har mycket folk borta som är skadade och avstängda. Vi har haft det så en tid nu och det är svårt när man hela tiden får spela med nya spelare på nya positioner, sade Norrköpings tränare Janne Andersson.

Kalmars tyngd i båda straffområden blev avgörande. Matchen var fylld av fasta situationer, något som Kalmar behärskade klart bäst. Både offensivt och
defensivt. Främst var det 36-årige mittbacken Tobias Carlsson som dominerade båda straffområdena.

-Det är väl egentligen inte jag som ska göra målen, men det är klart att det är skönt att få göra mål i bland. Jag hade mycket tid på mig vid båda målen och fick bra träff på bollen båda gångerna, berättade Carlsson.

Försvarare specialstuderades

Han öppnade målskyttet efter bara åtta minuter genom att nicka in Stefan Larssons hörna. Hans andra mål i matchen kom en kvart in i andra halvlek då han på efterspelet till en hörna återigen visade prov på sitt starka huvudspel.

-Han var helt fantastisk i dag, berömde Kalmars proffsaktuella högerback Mattias Johansson som för dagen blev specialstuderad av en scout från holländska AZ Alkmaar.

-Kanske de (Alkmaar) skulle värva "Tobbe" istället, sade Johansson med ett leende.

Under matchens sista tio minuter så rann siffrorna iväg rejält. Kalmar kunde göra ytterligare tre mål och vinna med hela 5-0.

-Jag gillar inte hur vi agerar i slutet av matchen, det var mycket dåligt försvarsspel från vår sida, sade Janne Andersson.

Norrköping såg mycket blekt ut offensivt och får fortsätta att kämpa för sin allsvenska existens.

Publicerad 2011-08-19 kl 22:28