POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Kindberg avgår inte som ordförande: "Jag tänker inte kliva av"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela presskonferensen med Kindberg i spelaren.

Brottsmisstänkte ÖFK-ordföranden bröt under fredagen tystnaden.
- Jag tycker det är fel att jag har hamnat i den här situationen, men jag tänker inte hoppa av som ordförande permanent, säger han på en presskonferens.

Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg är på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Han blev under tisdagen anhållen av polisen, men blev under torsdagskvällen åter släppt på fri fot, samtidigt som Niklas Jeppsson, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Umeå, berättade att misstankarna stärkts. 

ÖFK gick därefter i går kväll ut med att Kindberg tar time out från sitt styrelsearbete så länge brottsmisstankarna mot honom kvarstår, samtidigt som klubben kallade till presskonferens på fredagen, där Kindberg gavs möjlighet att möta pressen. 

- Jag tycker det är fel att jag hamnat i en sån situation som uppstått. Det ska jag inte göra. Det är fel, säger Kindberg på presskonferensen.

Kindberg fick sedan frågan av TV4 om han väljer att ta time out eller väljer att avgå helt från sin post som ordförande.

- Jag väljer att inte kliva av och jag har även efterfrågat styrelsen om det och de ville inte det heller.

Känner du att det kan skada klubben att du sitter kvar?
- Jo det tror jag, jag har försatt mig i en prekär sits. Men efter att ha diskuterat med styrelsen tror vi inte att det är rätt beslut.

Kindberg var sedan noga med att det endast är han själv som är misstänkt, inte klubben.

- Det är viktigt att poängtera att jag är misstänkt. Östersund är det inte. Jag är EN person i en förening där vi har runt 60 anställda. Vi har jättebra personal och en jättebra styrelse.

ÖFK-ordföranden har även under dagen träffat både spelare och ledare och diskuterat de senaste dagarnas händelser.

Vi känner varandra jätteväl. Vi sa inte så mycket, det var mest kramar. Det var länge sedan jag fick så många kramar. Jag tror de känner med sin ordförande.

Publicerad 2018-04-20 kl 18:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå