POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

TV: Kindberg: "Det är unik i svenskt rättshistoria att något sånt här har hänt"

Foto: Bildbyrån/TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Kindberg i spelaren ovan.

Daniel Kindberg dömdes i tingsrätten till ett fängelsestraff.
Den tidigare ÖFK-basen tror inte att domen kommer att vinna laga kraft, och är starkt kritisk till tingsrätten.
- Det är unikt förmodligen i svensk rättshistoria att något sånt här har hänt, säger Kindberg i Nyhetsmorgon.

Den förre ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg har dömts till tre års fängelse och näringsförbud i fem år av tingsrätten. Det för trolöshet mot huvudman, grov trolöshet mot huvudman, medhjälp till trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott.

Efter domen, som meddelades under tisdagen, så gav Daniel Kindberg beskedet att han kommer att överklaga. Den tidigare ÖFK-basen är skarpt kritisk till tingsrättens tillvägagångssätt och slutsats. Kindberg beskriver domen som en "rättsskandal".

- Tingsrätten avfärdar åklagarens tes om att det här är enbart ett fakturaskrivande bolag. De avfärdar även att det inte har utförts ett arbete. De säger och påstår att det har utförts ett arbete. De kan inte hitta bevisning för vilket arbete som har utförts eller inte, och där sker då den stora katastrofen. Nu hittar tingsrätten själva på en metod för att räkna ut hur mycket arbete som har utförts för varje enskild faktura, säger Kindberg när han intervjuas i Nyhetsmorgon och tar upp en rad exempel som han menar är direkt felaktiga i uträkningarna.

- Hela uträkningen är totalt felaktig. Och vi har inte fått höra den. Och det här innebär att tingsrätten själv har gjort en egen metod som vare sig vi eller åklagaren har tagit del av. Det är unikt förmodligen i svensk rättshistoria att något sånt här har hänt.

Daniel Kindberg menar att han kan komma att protestera mot hela rättegången, då han menar att bevisbördan läggs på de tilltalade. Den tidigare ÖFK-basen vill inte förhålla sig till domen då han tycker att den "går emot svensk rättspraxis".

- Jag är ju helt oskyldig och det är alla svenska medborgare tills dess att en dom vinner laga kraft. Den här domen kommer aldrig att vinna laga kraft, det är helt uteslutet. Så därför förhåller jag mig inte till det överhuvudtaget, det är ganska ointressant. Utan den kommer ju överklagas den här domen, och tas den inte om i tingsrätten så får vi en ny chans i hovrätten. Så det förhåller jag mig inte alls till.

Publicerad 2019-11-06 kl 07:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå